AKCIJA ANDORA Hrvatski izbornik Slaven Bilić za kvalifikacijski susret za SP 2010. pozvao je i Dragu Gabrića, Darija Kneževića i Dinu Drpića

Bilić: U Rovinju nam je dobro, situacija sa Slovenijom nije idealna

18.03.2009.
u 11:44

Slaven Bilić prvi je put u reprezentaciju pozvao Dragu Gabrića, vezni igrač Hajduka našao se na popisu igrača za susret s Andorom.

– Drago cijelu sezonu igra jako dobro, gledao sam ga uživo na nekoliko utakmica i nametnuo se kao vođa Hajduka. Još potkraj prošle sezone razgovarao sam s Vučevićem, Mišom i Tončijem Gabrićem, da smo u veljači igrali dvije utakmice, bio bi tada pozvan. Vidite da nema Iličevića. Imamo skupinu od 18-19 igrača u koju nije lako ući, te još sedam-osam igrača za nekoliko dodatnih mjesta. To su igrači koje želimo vidjeti i uvesti ih u reprezentaciju, da se naviknu, a Drago je među njima – objasnio je Bilić.

Na popisu je 25 igrača, jer su pripreme nešto duže nego obično, pa Bilić može više toga iskušati. A potom nema okupljanja do lipnja i susreta s Ukrajinom.


Video: Sergije Michieli

Najavljivano je da će Arsenal tražiti da Bilić pusti Eduarda kako bi se potpuno izliječio.

– Nisu me Englezi zvali, a znate da bi zvali da nešto trebaju. Čuo sam se s Duduom u petak, a u utorak je trebao normalno trenirati. S njim je sve u redu – kazao je Bilić.

Povratnici u momčad su Ivan Klasnić, Dario Knežević i Dino Drpić.

Trebam četiri stopera
– Klasnić je zadnji put izostao jer je bio ozlijeđen, sad igra i zabija. Za Kneževića sam zvao Juventus, spreman je i već ovaj vikend mogao bi biti u udarnom sastavu. A Drpić je najbolje ocijenjeni igrač Karlsruhea, bez njega imali bismo samo Križanca, Vejića i Kneževića. I za Andoru se ozbiljno pripremamo, kao i za, primjerice, Makedoniju ili Španjolsku. Bilo bi neozbiljno ići ondje s trojicom stopera – kaže Bilić.

Ne možemo ignorirati odnose sa Slovenijom
Kada je prije nekoliko mjeseci dopredsjednik saveza Ivan Brleković rekao da je s priprema reprezentacije u Čatežu završeno, naišao je na kritike pa i podsmjeh. No, od sad je jasno da je čovjek znao što govori, odlazak naše nogometne reprzentacije na pripreme u Sloveniju teško da će se dogoditi u budućnosti.

Oproštajni govor
- HNS nam je, na čemu smo mu zahvalni, uvijek davao apsolutnu mogućnost izbora. Odlazak u Rovinj odluka je stožera uz dogovor s HNS-om. Razlozi su slijedeći - ne igramo kod kuće pa blizina Zagreba nije važna, pripreme su duge, vremeni su uvjeti bolji u Rovinju, a ne treba bježati ni od činjenice da odnosi dviju zemalja nisu idealni. Imako i sponzoske obveze prema Adris grupi i sad ćemo ih odraditi - sve je jasno rekao Slaven Bilić.

Dodao je kako je Rovinj bio odličan domaćin u pripremama za EP prošlog ljeta.

- Ljudima u Čatežu želim zahvaliti iz sveg srca, tam osmo se uvijek osjećali kao kod kuće, diosta su bili fenomenalni prema nama - dodao je Slaven nešto nalik oproštajnom govoru.

Bilić će tako svoju momačd u Rovinj povesti u ponedjeljak navečer, vratit će se u subotu u Zagreb.

Glavni tajnik HNS-a Zorislav Srebrić tvrdi da su ljude u Čatežu na vrijeme obavijestili o ovoj odluci.

Savez ne smije reći
- Argumente je jasno iznio izbornik, to su vrlo praktični razlozi. dodao je Srebrić.

No, što će biti u lipnju kad je okupljanje za Ukrajinu?

- kao i izbornik, idemo od utakmice do utakmice, o tome ćemo razmišljati kasnije, sad je na redu Andora - uobičajeno ništa nije želio reći Srebić.

Travnjak u Rovinju daleko je od idealnog, bliži je lošem u Andori negoli dobrom u Maksimiru (ili Čatežu?).

Vatreni su se doista dobro pripremali u Rovinju prošlog ljeta, bilo je lijepo osjetiti tu euforiju navijača, nekoliko tisuća na otvorenim Bilićevim treninzima. Koliko to god bilo lijepo, u Rovinju će ipak biti manje mira i izolacije negoli u Čatežu gdje nema nikoga. A n atome je dosad Bilić inzistirao. Komfor i uvjeti nisu upitni, hoteli u Čatežu i Rovinju nude sve potrebno, oba su četiri zvjezdice. No, jasno je da su odnosi (loši) dviju zemalja imali ključnu ulogu u preseljenju. Iako to savez nikad neće i ne smije povrditi.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije