STOLNI TENIS

Boroš izborila broncu, danas se bori za zlato

06.04.2003.
u 00:00

Rumunjka Badescu i muški par Chen (Austrija) - Četinjin (Bjelorusija) prvaci su Europe

COURMAYEUR - Tamara Boroš i Michaela Steff u pojedinačnom dijelu Europskog stolnoteniskog prvenstva nisu blistale, Tami je ispala u 3. kolu, a Steff u osmini finala. Iznenađujuće, jer riječ je o prvoj i drugoj igračici Europe. No, sve im se vratilo u parovima, protiv Litavki Budiene-Garkauskaite i Pruise pobijedile su nakon sedam setova (4:3).

- Kamen je pao sa srca. Dvije su medalje u džepu, za jednu još nisam sigurna kojeg je sjaja, ali trenutačno nisam zadovoljna, ne cijenim to dovoljno. Možda tek za koji tjedan, kada vidim da je ekipno srebro ipak uspjeh - objasnila je Tamara.

I u konkurenciji parova bile su glavne favoritkinje, prvakinje s prošlog EP-a, ali za ulazak u polufinale trebale su proliti previše znoja. Dok su u dosadašnjem dijelu, pojedinačno i ekipno, psihološki bile loše, ovaj put pokazale su suprotno. Gubile su s 3:1, vratile se i zadnji set završile s 14:12.

- Ova je pobjeda još slađa, jer igrale smo prilično loše. Samopouzdanje je Steff bilo i lošije nego meni - rekla je Tami.

Odlično izdanje Talijanki u pojedinačnom dijelu EP-a u finalu je prekinula Rumunjka Badescu, pobijedivši Tan Monfardini s 4:3. Badescu je na velikim natjecanjima od 1985. godine, iza nje je sedam europskih prvenstava; pobjede u parovima, mješovitim parovima, ekipno. No, pojedinačno zlato osvojila je tek u svom osmom nastupu i s 32 godine. Courmayeur će najviše pamtiti upravo Talijanke. Ekipno su osvojile zlato, a pojedinačno dvije medalje, N. Stefanova brončanu, a naturalizirana Kineskinja Tan Monfardini srebrnu.

Među muškim parovima pokazalo se da je ovaj EP možda i najčudniji dosad, uvjeti koji su vladali u gradiću na 1124 metra nadmorske visine usporavali su igru i pružali veće izglede defenzivcima. Pobjednici Chen Weixing i Bjelorus Četinjin u finalu su svladali Ruse Mazunova i Smirnova s 4:0. Četinjinu će ovo prvenstvo također ostati u lijepom sjećanju - zlato u momčadskom dijelu, zlato u parovima te četvrtfinale pojedinačnog dijela.

Rezultati - pojedinačno, stolnotenisači, četvrtfinale: Boll (Nje) - Maze (Dan) 4:2; Samsonov (Bjel) - Smirnov (Rus) 4:0; Rosskopf (Nje) - Četinjin (Bjel) 4:2; Wosik (Nje) - Gatien (Fra) 4:1; stolnotenisačice, polufinale: S. Erdelji (SiCG) - Badescu (Rum) 2:4; Stefanova (Ita) - Tan Monfardini (Ita) 3:4; finale: Badescu (Rum) - Tan Monfardini (Ita) 4:3 (-8, 6, 6, -7, -7, 6, 10).

Parovi, stolnotenisači, polufinale: Chen/Četinjin (Aut/Bjel) - Grujić/Karakašević (SiCG) 4:1, Mazunov/Smirnov (Rus) - Jindrak/Schlager (Aut) 4:1; finale: Chen/Četinjin (Aut/Bjel) - Mazunov/Smirnov (Rus) 4:0 (8, 6, 4, 3); stolnotenisačice, četvrtfinale: Boroš/Steff (Hrv/Rum) - Budiene-Garkauskaite/Pruise (Lit) 4:3 (11:1, 8:11, 8:11, 11:13, 11:9, 11:9, 14:12); Galina/Palina (Rus) - Kostromina/Pavlovič (Bjel) 4:3, S. i A. Erdelji (SiCG) - Odorova/Poliackova (Slk) 4:1, Batorfi/Toth (Mađ) - Melnik/Fadejeva (Rus) 4:3

SINIŠA Božić

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije