PRVO IME VEĆINE STAZA

Dizajnerski mag za F1 Hermann Tilke dolazi u Bistru zbog staze

Formula 1
AFP
26.09.2010.
u 11:24

Stazu za kružne utrke FIA-a svjetskog prvenstva u općini Bistra vrlo vjerojatno projektirat će najpoznatiji dizajner staza za formulu 1, sad već legendarni Hermann Tilke.

– Dobili smo podršku Vlade, predsjednika Josipovića, HAKS-a i HOO-a. Gospodin Zrinko Gregurek razgovarat će u Parizu o tome – objašnjava Krešimir Gulić, načelnik općine Bistra, na čijem se teritoriju planira graditi višenamjenski sportski centar.

– Čekamo još pisanu potvrdu FIA-e, da će nam zaista osigurati dva svjetska prvenstva, a kad dobijemo zeleno svjetlo krenut ćemo u izradu idejnih projekata. Kontaktirali smo i s Hermannom Tilkeom, koji bi u listopadu trebao doputovati u Bistru – otkrio je Gulić.

Da se radi o ozbiljnom projektu potvrđuje impresivno dizajnersko ime, čovjek koji je projektirao staze u Sepangu, Bahreinu, Šangaju, Istanbulu, J. Koreji, Abu Dhabiju... Da ne dužimo, kada se gradi nova staza za formulu 1, onda prvo dolazi Tilke. Dakako, novac je ključ koji otvara vrata za najprestižnije utrke pod okriljem FIA-e. (sh/VLM)

Ključne riječi

Komentara 1

DU
dubrava
12:18 26.09.2010.

Samo novinar spominje utrku formule 1, ja sam shvatio da će se jedino možda graditi staza za neke \'slabije\' utrke..neki touring auti

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije