HRVATSKI KUP

Hajduk ništa ne prepušta slučaju: Treniramo i penale, spremni smo na sve

Valdas Dambrauskas
02.03.2022.
u 11:33

Trener Hajduka Dambrauskas ništa ne prepušta slučaju uoči sraza s Goricom (17.30 sati) u polufinalu Hrvatskog kupa

Sjajne vijesti došle su na vrata hrvatskog nogometa uoči polufinalne utakmice Hrvatskog nogometnog kupa. Naime, Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske odlučio je da će, umjesto dosadašnjih 40 posto, stadioni moći biti ponovno ispunjeni u punom kapacitetu. Ovo vrijedi već za kup-utakmicu na Poljudu na kojem se danas od 17.30 sati (HNTV) sastaju Hajduk i Gorica.

Dambrauskas ih poznaje

Ova dva kluba dobro se poznaju, ove sezone sastali su se u tri prvenstvene utakmice. Bijeli su u gostima slavili oba puta (3:1 i 4:0), a jedini poljudski ogled završio je 0:0.

Osim toga Splićane trenira Litavac Valdas Dambrauskas koji je svoju karijeru u Prvoj HNL započeo baš u Gorici.

– Nakon poraza od Rijeke krenuli smo naprijed, manje-više svi su spremni, neki su dobili udarce, ali to je normalno poslije onakve utakmice. Krovinović još ne može igrati, vraća se treninzima u četvrtak, ali osim njega, svi su spremni. Nastojat ćemo se poboljšati u odnosu na prošli susret, odigrati što bolje i obradovati navijače – kazao je Dambrauskas koji se osvrnuo na greške u prijašnjoj utakmici. Rekao je da se treba poraditi na energiji, prekidima, ali i napadu. No ovo je drugačije, Kup se igra na samo jednu utakmicu.

– Vrlo sam privilegiran što igram ove važne utakmice, klub se bori za nešto. Samo trebamo vjerovati, zadržati iste procese, isti rad i donijeti rezultat. Ne razmišljam o finalu Kupa, sva moja energija je samo na ovoj utakmici. Moram biti na visini, a ne da sam u mislima dva mjeseca kasnije, u finalu.

S obzirom na to da se igra na Poljudu i da u Hajduk mnogi vjeruju, pritisak je na igračima velik.

– U polufinalu Kupa se uvijek svašta može dogoditi. Cijenimo Goricu, imaju kvalitetu, dobre igrače na svim dijelovima terena. Moramo biti vrlo fokusirani i odigrati najbolju moguću utakmicu, možda najbolju ove sezone.

Jeste li trenirali jedanaesterce, bilo je jedno od pitanja za Dambrauskasa.

– Treniram sve, sjećate se da smo u siječnju nakon triju prijateljskih utakmica sva tri puta pucali penale. Spremamo se za sve moguće scenarije.

Svi nestrpljivo čekaju i Lovru Kalinića na vratima.

– Lovre je u punom treningu, ali večer prije utakmice s Rijekom je imao temperaturu. Vjerujem da će biti spreman za ovu utakmicu – zaključio je Dambrauskas koji je pokazao da je njegov Hajduk pobjediv, ali i da se ne može oslanjati na samo jednog igrača – Marka Livaju koji je u Kupu ove sezone zabio četiri gola.

S druge pak strane trener Gorice Krunoslav Rendulić dobro zna što mu je činiti. Nakon male prvenstvene krize u kojoj je Gorica nanizala šest poraza zaredom, treba joj jedna prava utakmica.

Gorica bi povijesno finale

– Nećemo bježati od činjenice da je Hajduk favorit u ovoj utakmici. Nama je to utakmica sezone jer možemo zabilježiti prvi i povijesni ulazak u finale Kupa. Nema dvojbe da ćemo dati sve od sebe da iznenadimo Hajduk i uđemo u finale – rekao Rendulić koji dobro zna što to znači igrati na Poljudu:

– Atmosfera ne može biti idealna kada ne stojite dobro rezultatski, ali nije ni loša. Pokušat ćemo sve da atmosfera bude dobra. Hajduk će imati poguranac sa stadiona, ali to može biti dvosjekli mač ako im stvari ne krenu kako treba. Nadam se da ćemo im zadati probleme. Hajduk ima kvalitetu, ali imamo je i mi. Idemo se nadigravati u Split i zanima nas samo pobjeda. Naravno da imamo respekt prema Hajduku, međutim, ne treba se ničega plašiti, već pokušati napraviti sve za pobjedu – zaključio je trener.

Dodajmo da će glavni sudac ove utakmice biti Zdenko Lovrić iz Đakova.

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar Mudlin
Mudlin
14:21 02.03.2022.

A kaj je to Hajduk? Neki kvart u Bijelogradu?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije