Pravna borba

HNS tumači da je Štimcu istekao rok za žalbu dok je čekao zapisnik

\'17.12.2010., Zagreb - U hotelu Westin odrzava se Izborna skupstina Hrvatskog nogometnog saveza, na kojoj ce se vjerojatno doznati ime novog predsjednika krovne nogometne organizacije u nasoj zemlji.
Robert Anic/PIXSELL
27.01.2011.
u 18:36

Zapisnik sa skupštine svaki njezin član može zatražiti, i odmah dobiti, ali od gradskog ureda, a ne od saveza

Jesu li u taboru Igora Štimca napravili previd i propustili priliku da pravnom bitkom pokušaju osporiti legalitet Skupštine HNS-a i reizbor Vlatka Markovića za predsjednika? Prema pravnom tumačenju koje smo dobili od izvora bliskog HNS-u, čini se da je tako, jer prošao je rok za žalbu prvostupanjskom tijelu, Gradskom uredu za opću upravu, koje je izdalo rješenje o pravovaljanosti svih odluka!

Naime, prema Zakonu o udrugama, HNS je, kao udruga građana, morao zapisnik sa sjednice Skupštine verificirati u Uredu za opću upravu grada Zagreba, u čijem se registru HNS i vodi kao udruga. Taj je ured u prvom stupnju jedino pravno tijelo koje donosi pravorijek o ispravnosti svih odluka donesenih na skupštini. Zapisnik sa skupštine HNS-a poslan je u taj ured i 7. siječnja na adresu HNS-a stigao je odgovor: rješenje u kojem se prihvaćaju sve odluke Skupštine HNS-a, jer su donesene u postupku propisanom Statutom HNS-a. Tim su rješenjem, dakle, sve odluke postale legitimne i pravno valjane. Osim u HNS, spomenuto je rješenje dostavljeno i Ministarstvu uprave, Gradskom uredu za obrazovanje, kulturu i šport i Hrvatskom olimpijskom odboru. Nezadovoljna strana, dakako, ima pravo na žalbu. Međutim, kako stvari stoje, prošli su svi rokovi za podnošenje žalbe i rješenje je postalo pravomoćno! Naime, protiv rješenja može se žaliti Ministarstvu uprave u roku od 15 dana od primitka rješenja. Odnosno, od dana primitka rješenja upućenog podnositelju zahtjeva, a to je HNS. Tih je 15 dana isteklo 22. siječnja.

No, kako su se mogli žaliti ako nisu dobili rješenje? Odgovor je: netko je iz te gubitničke strane morao tražiti i doći po rješenje u Gradski ured za opću upravu, koji bi mu morao odmah izdati to rješenje! Jer, Gradski ured nema obvezu svakome zastupniku Skupštine pojedinačno slati rješenje, nego ga šalje na adresu udruge građana (HNS), koja je tražila verificiranje zapisnika. No, to nitko nije učinio i, po svemu sudeći, bio je to pravni "previd kraljice"...

Pobjednička struja vjeruje da je Štimac propustio priliku za legitimnu pravnu bitku, pa sada kreće u svojevrsni puč.

Ključne riječi

Komentara 14

TR
trante
18:47 27.01.2011.

Bolesno! otjerat će i onih 30.000 zanesenjaka koji ispune stadione kad igra HRVATSKA!

SA
saksofon
18:47 27.01.2011.

Po svemu sudeći nitko u HNS-u, ali niti u Štimčevom stožeru ne kuže zakone! Svatko tumači onako kako mu paše! Ponovno se zahuktavaju prepucavanja i vrijeđanja, a nogomet nam je u banani! Neka se svi postojeći klanovi maknu i neka nogomet preuzmu ljudi koji ga istinski vole i koji su spremni učiniti sve da sve funkcionira po zakonu i normalnijim uvjetima! Svjestan sam da je moja želja ili mišljenje velika utopija i neostvarena želja, ali nada umire poslijednja!

12
12foryou
20:53 27.01.2011.

u hrvata budala kao gljiva poslin kise. pa meni nije jasno kako neko moze biti na markovicevoj strani. ishlapljeli starac i njegovo drustvo. a kad on ode ili umre onda ce ga doci zaminit BRAND davor suker. joj svitle li buducnosti. looking fwd to that moment.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije