MLADA NADA Još uvijek se nada pozivu iz HNS-a

Hrvatska me nije htjela pa ću igrati za Njemačku

21.01.2009.
u 09:18

Još nema ni šesnaest godina, a već je postao vijest. Riječ je o mladome Hajdukovu igraču Ivi Valentinu Tomašu. Naime, njemački savez pozvao ga je u kamp u Leipzig na pripreme njemačke reprezentacije do 16 godina.

- Putujem u nedjelju u Njemačku, trenirat ću u njhovu kampu - reče mladi Ivo.

Samo Hajduk
Dočekali smo ga jučer u splitskoj zračnoj luci, upravo se bio vratio iz Düsseldorfa, s tatom Ivom bio je na sajmu jahta. A nije susreo Zdravka Mamića.

- I da jesmo, ništa ne bi bilo. Hajduk je naš klub, u Hrvatskoj Ivo može igrati samo za Hajduk - kaže tata Ivo.

Mama Andrea (rođena Schurmann) je iz Düsseldorfa, tako je i moguće da Ivo igra za Njemačku. Početkom osamdesetih došla je na ljetovanje u Brela i nije odoljela. Ni čarima našeg mora, ali ni čarima Ive Tomaša.

- Vjenčali smo se 1981. godine, a tek je sad Andreja dobila hrvatsko državljanstvo - priča nam Ivo.

A kako to da se sin odlučio za Njemačku? Hajdukova je nada, trebao bi biti i na oku naših izbornika.

- Dvije godine čekali smo poziv, Ivo je bio predložen za hrvatsku reprezentaciju, ali se nitko nije javljao. I onda smo videozapise poslali izborniku mlade njemačke reprezentacije, koji se nedavno javio. Malo smo odugovlačili, nismo željeli preduhitriti Hrvatski nogometni savez. Čekali smo hoće li Ivo biti pozvan u kamp HNS-a 3. siječnja, ali kad se to nije dogodilo, pozitivno smo odgovorili Nijemcima. Zvali su nas oni i prije Nove godine, trebao je Ivo putovati u Malagu na pripreme - objašnjava tata Ivo.

Radije bi za vatrene
No, to što putuje u Njemačku ne znači da je Ivo Tomaš izgubljen za Hrvatsku.

- To u Leipzigu nije službena utakmica. Vidjet ćemo, znam da bi Ivo radije igrao za Hrvatsku, sve je naše ovdje, ali... - kaže tata.

Ivo je cijeli u nogometu, prije nego što se doselio u Split, godinu i pol putovao je iz Baške Vode na treninge.

- Igram na mjestu desnoga veznog igrača, uživam u nogometu - kazao je Ivo mlađi, a stariji je spomenuo trenere Šećera, Šušnjaru i Grgića, te Džonija koji ga je pozvao u Hajduk.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije