Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 121
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
STVARNO JE BILO TEŠKO

Kapetan Hrvatske: Katastrofalan osjećaj, nitko nije očekivao da će se ovo dogoditi

FILE PHOTO: Outbreak of the coronavirus disease (COVID-19) in Manchester
Foto: Phil Noble/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
1/2
10.06.2020.
u 22:22

– Katastrofalan osjećaj, kako za nas odbojkaše tako i za sav sport u svijetu. Nitko nije očekivao da će se ovako nešto dogoditi, da će se otkazati sva prvenstva, kupovi, Lige prvaka.

Tsimafei Žukovski, kapetan hrvatske odbojkaške reprezentacije, nakon sedam godina igranja u Italiji, u novoj sezoni seli se u Rusiju. Zbog pandemije iz Italije se vratio u Hrvatsku tek 1. svibnja.

– Trenutačno sam u Zagrebu i počeo sam se pripremati za novu sezonu. Svakodnevno sam na Mladosti sa seniorskom momčadi i napokon su nam dopustili da treniramo s 12 igrača na terenu što uvelike olakšava i poboljšava treninge – rekao je Cima.

Sad sve napokon ide na bolje

Tri mjeseca bez natjecanja?

Katastrofalan osjećaj, kako za nas odbojkaše tako i za sav sport u svijetu. Nitko nije očekivao da će se ovako nešto dogoditi, da će se otkazati sva prvenstva, kupovi, Lige prvaka. Stvarno je teško, ali bitno je da sada sve ide na bolje.

Bili ste u zemlji koja je bila žarište koronavirusa. Kako ste trenirali i živjeli u Italiji u to vrijeme?

– U Italiji je bila baš teška situacija, nismo praktički smjeli izići na ulicu, osim u trgovine ili u ljekarnu. Najteže je bilo mojoj supruzi i sinu, koji su praktički bili zaključani u stanu dva mjeseca. Uspjeli smo se za treninge nekako organizirati preko kluba i dobili smo programe po kojima smo svakodnevno trenirali. Većina nas igrača imala je velike stanove s terasama, gdje smo svakodnevno trenirali s rekvizitima, utezima koje smo uzeli iz klupske teretane – kaže Žukovski.

Izabrali ste Rusiju za novu destinaciju?

– Potpisao sam dvogodišnji ugovor s Fakel Novi Urengoj, koji je jedan ozbiljan klub u Rusiji. Do Rusije je jako teško doći, zato što u cijeloj ligi klubovi smiju imati samo dva strana igrača i ta dva stranca moraju biti vrhunski igrači, jer takav je limit tako da klubovi biraju samo top-igrače. Imao sam sreće, mene su izabrali tako da sam stvarno jako sretan i zadovoljan i jedva čekam da počne sezona. Zanimljivo je da ću trenirati i živjeti u Moskvi, a na domaće utakmice putovat ću avionom. Od Moskve do Novog Urengoja ima samo 3660 kilometara.

Kako to?

– Moj novi klub poznat je u cijelom svijetu upravo zbog toga što na domaće utakmice putujemo avionom. Najveći razlog tome je što svi glavni sponzori kluba imaju sjedište u Novom Urengoju. U Moskvi imamo treninge u prekrasnoj bazi CSKA u kojoj se nalaze kompleks za košarku, nogomet, hokej na ledu i odbojku, a sve je pod jednim krovom – rekao je kapetan Hrvatske.

Reprezentaciju u kolovozu očekuju kvalifikacije za Euro 2021., koje su još pod velikim upitnikom s obzirom na situaciju s koronavirusom. Hrvatska se nalazi u grupi s Nizozemskom i Švedskom, može li naša reprezentacija izboriti Euro?

– Ja sam siguran da može. S Nizozemskom smo već prošlo ljeto pokazali da možemo ravnopravno igrati, jednu utakmicu smo izgubili 3:2, a drugu pobijedili 3:0. S izbornikom kakvog imamo i kadrom igrača sada mislim da imamo goleme šanse da odemo na EP. Nadam se da će se kvalifikacije u kolovozu i održati s obzirom na situaciju s koronavirusom u svijetu. Volio bih da se kvalifikacije odigraju, da napokon mogu vidjeti i trenirati sa svojim suigračima iz reprezentacije.

U Hrvatskoj uskoro kreće sezona odbojke na pijesku, hoćemo li vas i ove godine možda gledati na nekim turnirima?

– Uvijek postoji šansa, to uvijek u zadnji tren odlučim da zaigram sa svojim bratom u paru. Trenutačno se spremam za novu sezonu u dvorani, ali kada bude ljepše vrijeme ako bude prilike i šanse, želio bih odigrati neki turnir.

Preferirate li odbojku u dvorani ili pijesak?

– Razlika je velika, to su dva različita sporta, definitivno što tehnički što fizički. Zatvoren si u dvoranu ili igraš na temperaturi +40. Preferiram odbojku u dvorani, jer se s time bavim cijeli život i od toga živim, a odbojku na pijesku igram samo rekreativno i pijesak koristim da se spremim za sezonu u dvorani. Inače sam jako veliki zaljubljenik u odbojku na pijesku, volim i pratim taj sport.

Volim otići u šetnju

Kako provodite slobodno vrijeme?

– Samo u vrijeme izolacije sam malo kuhao, većinom supruga sve radi oko kuće. U slobodno vrijeme regeneriram se nakon napornih treninga i utakmica. Većinom volim otići u šetnju i posvetiti se obitelji budući da jako puno vremena izbivam iz kuće zbog treninga, utakmica i putovanja. Volim biti s obitelji i igrati se sa svojim sinom. Volim zaigrati i PlayStation, koji igram s bratom i prijateljima. Nadam se da će se sve ovo oko koronavirusa ubrzo završiti i da ćemo početi igrati utakmice, raditi s našim savezom i reprezentacijom i što prije započeti s treninzima za europske kvalifikacije – zaključio je Žukovski.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije