Fergie bjesni: Neću u mirovinu!

Luka Modrić želi ponoviti Linekera iz 1989. godine

Niko Kranjčar, Luka Modrić
AFP
24.04.2010.
u 09:26

Uoči derbija s Tottenhamom (subota, 13.45, RTL), menadžer Manchester Uniteda Alex Ferguson energično je demantirao nagađanja kako na kraju sljedeće sezone odlazi u mirovinu.

– To je sve smeće, u tome nema istine! Ne namjeravam u mirovinu, a kada bih i imao takve planove, o tome bih obavijestio izvršnog direktora kluba Davida Gilla i obitelj Glazer. Uvijek sam govorio da će moje zdravlje biti jedini kriterij o kojem će ovisiti koliko ću još dugo ostati u Manchester Unitedu. A zdrav sam kao dren! – tvrdi 69-godišnji Ferguson.

Utrka za Ligu prvaka


Manchester danas mora pobijediti Tottenham kako bi ostao u utrci za naslov prvaka s Chelseom (igra u nedjelju sa Stokeom), ali i Spursima je to životno važna utakmica za ostanak na četvrtome mjestu koje vodi u kvalifikacije Lige prvaka. Tottenham je dva boda ispred Manchester Cityja i tri ispred Aston Ville.

Luka Modrić bit će i danas ključni čovjek Tottenhama, kao i prošli vikend protiv Chelsea. Prošle sezone zabio je i gol na Old Traffordu u porazu 2:5, kada je sudac Webb pogurao Manchester prema pobjedi. A bude li Vedran Ćorluka u prvih 11, bit će mu to stota premijerligaška utakmica u kojoj igra od prve minute.

Stara mušterija

Tottenham je redovita Fergusonova mušterija, već 21 godinu. Posljednji put Spursi su na Old Traffordu pobijedili u prosincu 1989. godine, pogotkom legendarnoga Garyja Linekera.

– Sjećam se dobro tog pogotka jer je jedini u mojoj karijeri koji sam postigao izvan šesnaesterca – kazao je Lineker.

Modrić je tada bio četverogodišnjak...

Pobjeda na “starom Traffordu” učinila bi Spurse herojima koji su u istoj sezoni pobijedili sva četiri kluba velike četvorke: Liverpool, Arsenal, Chelsea i Manchester United. To je posljednji uspio Blackburn u sezoni 1994./1995.

Na kraju još jedan rekord: Van der Sar postaje najstariji stranac koji je dosad nastupio u engleskoj Premijernoj ligi. Sa 39 godina i 178 dana nadmašio je danskog vratara Petera Schmeichela.

Komentara 1

KR
kradese
14:02 24.04.2010.

Nije mi jasno stalno piljenje sa velikom četvorkom. U Engleskoj postoji jedino velika petorka: Liverpool, Everton, Tottenham, Arsenal i Manchester. Nikakav mrtvi Chelsea, to je neka fora u zadnjih 5 godina izmišljat toplu vodu i proglašavat veliku četvorku.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije