Premier liga

Manchester se na Anfieldu u zadnji čas izvukao od poraza

Manchester United
AFP/Pixsell
15.10.2011.
u 16:07

– Sretan sam zbog pogotka, ali ostala nam je gorčina što nismo pobijedili u našoj najboljoj ovosezonskoj utakmici. Šteta, bili smo bolji, ali njihov je vratar bio izvrstan – rekao je nakon utakmice Steven Gerrard.

U najvećem engleskom derbiju Liverpool i Manchester United podijelili su plijen odigravši na Anfieldu 1:1 (0:0). Takvim raspletom svakako zadovoljniji moraju biti gosti jer je Liverpool bio bolji, imao je više prilika. No vratar De Gea sjajnim je obranama spasio United i zaslužio je da ga sir Alex Ferguson počasti svim krafnama koje pronađe u Manchesteru! Mladi je Španjolac, naime, izvrsno reagirao u tri navrata, obranivši pokušaje Suareza (32. minuta), Kuijta (82.) i Hendersona (90.), a krasne su šanse za Liverpool propustili još Škrtel i Henderson u sudačkoj nadoknadi. Liverpoolov kapetan Steven Gerrard prvi je put nakon 6. ožujka počeo utakmicu i pogotkom u 68. minuti iz slobodnog udarca sa 20-ak metara doveo je svoju momčad u vodstvo.

Našao je Gerrard rupu u “živom zidu” između Giggsa i Welbecka i pogodio lijevi donji Unitedov kut. Rooney, Hernandez, Nani, Valencia, Anderson, Carrick... Bila je to klupa Manchester Uniteda na Anfieldu, a derbi s Liverpoolom preskočio je i srpski tragičar Nemanja Vidić, zbog problema s mišićima!

No, kad je Liverpool poveo, Ferguson je praktički priznao da je na teren poslao pogrešne igrače s pogrešnom taktikom i odmah je uveo Rooneya i Nanija, a u 76. minuti ušao je i omaleni Meksikanac Javier “Chicharito” Hernandez, koji je samo pet minuta kasnije donio bod gostima! Nakon kornera, Welbeck je glavom produžio loptu na drugu vratnicu, gdje je najspretniji bio Hernandez i, opet glavom, poslao loptu u mrežu... Spomenimo da je među 45.065 gledatelja na prepunom Anfieldu bio i dvostruki najbolji igrač NBA lige LeBron James, koji je prvi put uživo gledao Liverpool otkad je postao jedan od manjih klupskih dioničara!

– Sretan sam zbog pogotka, ali ostala nam je gorčina što nismo pobijedili u našoj najboljoj ovosezonskoj utakmici. Šteta, bili smo bolji, ali njihov je vratar bio izvrstan – rekao je nakon utakmice Gerrard.

– Uzeli smo bod, i to je svakako najvažnije jer smo tako prekinuli crni niz od tri uzastopna poraza na Anfieldu. Liverpool je imao više šansi, ali zaslužili smo remi – kaže Unitedov srednji branič Rio Ferdinand.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije