NIJE U PRAVU

Navijači Dinama obilježili Oluju, a engleski novinar u svemu vidi - 'ustaška' obilježja?!

Dinamo i Legia sastali se 3. pretkolu Lige prvaka
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL
1/5
05.08.2021.
u 12:15

Bad Blue Boysi prigodnim su se transparentom u 26. minuti prisjetili 26. obljetnice Oluje. Cijeli stadion je zapljeskao, a vijorile su se i hrvatske zastave.

Dinamo i Legia na Maksimiru su sinoć odigrali 1:1 u prvoj utakmici trećeg pretkola Lige prvaka. Na stadionu se skupilo 4.597 gledatelja.

Bad Blue Boysi prigodnim su se transparentom u 26. minuti prisjetili 26. obljetnice Oluje. Cijeli stadion je zapljeskao, a vijorile su se i hrvatske zastave.

A to je zasmetalo engleskog novinara Sama Streeta koji se oglasio na Twitteru tvrdeći da su na Maksimiru viđena ustaška obilježja.

"Ustaška zastava večeras na utakmici Dinama protiv Legije. Čini se da će igrati protiv Crvene zvezde iza zatvorenih vrata jer neki ljudi nisu dovoljno odrasli da imaju lijepe stvari", navodi Sam Street kojem na LinkedIn profilu piše da radi za britanski tabloid The Sun.

Taj engleski novinar kao argumente za svoje teze navodi da su navijači na Maksimiru imali transparente na kojima je pisalo "Što Bog da" (aludirajući da je to ustaški slogan) i zastave s prvim bijelim poljem.

No, krilaticu "Što Bog dada i sreća junačka" prije još 150 godina koristio je ban Josip Jelačić, čovjek koji se rodio u Novom Sadu, a za bana ustoličio pravoslavnih patrijarh. I teza o ustaškom grbu s prvim bijelim boljem na klimavim je nogama budući da se u Hrvatskoj davno prije dolaska ustaša upotrebljavao takav grb. O tome je za Večernji list pisao povjesničar Mario Jareb, a članak možete pročitati OVDJE.

Ključne riječi

Komentara 34

TR
trabant7
12:31 05.08.2021.

Englezići nam ne mogu 2018 u Rusiji oprostiti, zato je i došao da nešto live izmisli, slaže, podmetne.

Avatar Malazan
Malazan
12:41 05.08.2021.

Ma moš mislit da mu je ime "Sam Street".. prije je neki Stevo Uličar.... A uostalom, što oni više kmeče, to nama osmijeh širi 😆 P.S. za to izvrtanje povijesti s prvim bijelim poljem na grbu, krivi su mediji, vl ništa manje od drugih.

Avatar TvojUjko
TvojUjko
12:53 05.08.2021.

Javljaju se okupatori majveci na svijetu, sad ste kao i Servijaci zemlka treceg svijeta..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije