MIJENIO GA PREDSJEDNIK

Nenad Bjelica dobio otkaz u Osijeku dan nakon što je svladao Hajduk

Osijek  izgubio protiv Kyzylzhara i završio svoju europsku avanturu
Davor Javorovic/PIXSELL
29.08.2022.
u 16:31

"Nogometni klub Osijek idućih će dana donijeti odluku o imenovanju novog trenera o čemu će pravovremeno obavijestiti javnost."

Predsjednik Uprave Nogometnog kluba Osijek Ferenc Sakalj razriješio je Nenada Bjelicu dužnosti sportskog direktora i trenera Kluba, poručili su iz Osijeka.

"Nogometni klub Osijek idućih će dana donijeti odluku o imenovanju novog trenera o čemu će pravovremeno obavijestiti javnost.

Nogometni klub Osijek zahvaljuje gospodinu Nenadu Bjelici na suradnji kroz protekle dvije godine", stoji u priopćenju.

Ova odluka dolazi dan nakon što je Osijek s 2:1 svladao Hajduk i tako prekinuo crni niz. 

Bjelica je u Osijek, klub u kojem je potekao kao igrač, za trenera došao 2020. godine iz Dinama. Prošle sezone momčad je bila u kombinacijama za naslov, no ove je sezone uslijedila velika kriza. 

U Konferencijskoj ligi šokantno su ispali od kazahstanskog Kizilžara, a sinoćnja pobjeda nad Hajdukom bila im je prva u prvenstvu nakon gotovo mjesec i pol dana i 1. kola kada su bili uspješniji od Gorice.

Osim toga, Bjelica u posljednje vrijeme nije bio u najboljim odnosima s upravom i na kraju mu je predsjednik uručio otkaz.

Bjelica se u posljednjih godinu dana prvo 'zakrvio' s medijima, pa s HNS-om, pa sa sucima, ali nakon toga je zakrvio s tri instance s kojima nipošto nije trebao - Upravom kluba, svojim igračima te navijačima koji su očajnički skandirali "Bjelice, odlazi".

>> VIDEO: U prometnoj nesreći smrtno stradao otac Marka Livaje

Ključne riječi

Komentara 17

TO
Tomi
16:50 29.08.2022.

Sigurno je uprava rekla igracima ,ako pobijedite smijenit cemo Bjelicu. To je bio dokaz da ga svlacionica ne prati

DU
Deleted user
16:42 29.08.2022.

Čudno, baš čudno.Trpili ga,trpili,trpili. I sad kad je napokon pobijedio...buuum....otkaz. Ima tu nešto nepoznato običnom navijačkom puku.

BE
Berri
17:14 29.08.2022.

Ne bojim se za Bjelicu jer Neno se zna izboriti za sebe i svoj stručni stožer. Bjelica zna nogomet, ali ga ova ekipa Osijeka nije prihvatila. Financijski će Bjelica odlično proći. Dambrauskas je kao fin trener i štreber, ali ja ne vidim da ta igra Hajduka ima neku viziju. Na kraju, Ante Čačić se pokazao kao najmudriji. Prošle godine je Dinamu osigurao naslov prvaka, ove godine i Ligu prvaka.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije