Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UZBUDLJIVA UTAKMICA U ST. GALLENU

Sjajni Ivica Olić s dva pogotka donio remi: Švicarska - Hrvatska 2:2

Ivica Olić
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/3
05.03.2014.
u 22:10

Švicarska i Hrvatska odigrali su 2:2 u prijateljskoj utakmici u St. Gallenu. Domaćini su dva puta vodili golovima Hrvata Josipa Drmića (33', 41'), ali je Hrvatska oba puta izjednačila preko Ivice Olića (39', 54').

Niko Kovač je sa AFG arene nakon pripremne utakmice sa Švicarskom u St. Gallenu izašao sa dvije glavne misli. Prvo: Ivica Olić, neovisno o 34 godine, bit će mu uz trolist Mandžukić-Modrić-Rakitić glavni adut za Svjetsko prvenstvo u Brazilu. Pred očima su mu se još vrtjele rolice, sprintevi i dva gola njegova starog suigrača. Drugo: zašto Ivo Šušak nije inzistirao da Josip Drmić zaigra za Hrvatsku?! I zašto iz Zagreba tog dečka nitko nije (na)zvao... Pa taj je mladić Hrvatima još u dresu mlade švicarske vrste zabio dva gola, a sinoć pridodao i još dva u seniroima Danijelu Subašiću. Specijalizirao se za svoje... Nije ni čudo što se dečko želio pokazati pred svojima, ne treba Josipu to zamjeriti.

Ono što bismo mi zamjerili izborniku je što nije odmah poslao najjaču postavu, pa ponavljao je danima kako su Švicarci opasni, dapače, favoriti! Na klupi je ostavio Modrića i Mandžukića, svoje glavne igrače, te se doveo u situaciju da je u dva navrata morao stizati rezultat. Primjerice, njegov suparnik na otvaranju Svjetskog prvenstva u Brazilu, izbornik Luiz Felipe Scolari, u prijateljskoj utakmici u Južnoj Africi na teren je poslao najbolju momčad koju je imao, Seleção je ubacio ‘petardu’, a Neymar zabio hat-trick! Strah u kosti utjeruju i golovi raspoloženih Fernandinha i Oscara...

M&M unijeli su život

Starijem Kovaču je to donijelo situaciju da su Švicarci vrlo lako, tek u tri dodira dolazili pred vrata Subašića, našeg vratara kojeg je izbornik želio isprobati, kako bi i uživo vidio što može, jer Pletikosu ionako zna ‘sto godina’. Tek kada su M&M ušli u drugom dijelu, postali su kockasti opasni.

– Malo vas je, malo vas je... – orilo se s tribina u St. Gallenu, na stadionu je bilo barem sedam tisuća Hrvata!

Prvi gol su kockasti primili nakon krivog dodavanja Danijela Pranjića na centru, Švicarci su lako uzeli poklon, Drmić je prošetao lažnjakom Ćorluku, a zatim lijevom nogom prevario Subašića, ‘drmnuo’ iza njegovih leđa svoj prvijenac za ‘neutralne’. Na tribini, službeni je spiker kazao “Drmić 1-0!”, a uslijedili su gromoglasni zvižduci – Hrvata. Domaće navijače zastupao je tek ‘pleh orkestar’ na tribini. Treslo se kada je Hrvatska poravnala, Ivica Olić je nakon kornera sam sebi s glavom spustio loptu nehotice ne ruku, a zatim je zakucao u gol za 1:1.

No, naši se nisu stigli ni zagrliti, a Josip Drmić, Hrvat u švicarskom dresu, pretrčao je plave stopere i atraktivno zabio za 2:1 i odlazak na poluvrijeme.

Kapetan nadvisio Kovača

U drugom dijelu susret se okreće na hrvatsku stranu, a opet glavnu ulogu preuzima Ivica Olić, koji je pobjegao čuvarima, nakon sjajnog ubacivanja Kovačića te preciznim šutom ubacio s lijeve strane za konačnih 2:2. Do kraja je Hrvatska dominirala, a kako bismo voljeli da igra na SP-u vidjeli smo kada su kombinirali Olić, Mandžo i Dudu. Nisu zabili, ali odigrali su milimetarski preciznu kontru. Nakon Duduova promašaja, Davor Šuker se na tribinama držao za glavu.

Ponosan na utakmicu sigurno će biti Darijo Srna, koji je ponio kapetansku vrpcu 44. put u svojoj 111. utakmici, čime je preskočio svog današnjeg šefa Niku Kovača za jednu kapicu. Da je izborniku bilo do tog rekorda, mogao ga je ostaviti na klupi. Do kraja godine očekujemo kako će pasti i rekord, onaj Zvonimira Bobana koji je bio 48 puta kapetan vatrenih.

Na tribinama je manji dio navijača bacao baklje, te se oglušio na upozorenja.

– Sramote nas! – čulo se na tribini.

Drmić je došao na svoje, mijenjao je dres s Lukom Modrićem i odmah ga odjenuo! Jedino je to on učinio na susretu, ostali koji su se i zamijenili, držali su ih u ruci... Došao je dečko na svoje.

>> Neugodan poraz: Blijeda BiH izgubila od Egipta

>> Brazil razbio JAR, Neymar zabio tri gola

Komentara 80

Avatar IvanR
IvanR
22:16 05.03.2014.

Hrvati zabili 4 komada, što je je.

AL
alsut
22:23 05.03.2014.

Neka se i drugi u timu ugledaju na Olica pa cemo uzivati u Brazilu. Cestitka nasemu Slavoncu Olicu!

PO
ponavljac
20:37 05.03.2014.

Kao što vidimo u švicarskoj je na prijateljskoj utakmici pun stadion i čuju se naši navijači, da se igra u Zagrebu bilo jedva 10 000 ljudi , ali od zagrepčana i pridođšlica s ene može ni očekivati da im jee stalo do države , a kamoli do nogometne reprezentacije

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije