bilić mijenja sastav

Pranjić umjesto Perišića, u momčad za Španjolsku upada Vida

Danijel Pranjić (1)
Sanjin Strukić/Pixsell
17.06.2012.
u 01:07

Nikice Jelavića nije bilo na poslijepodnevnom treningu. Prije podne se osjećao dobro, sve je s njim bilo u redu, bio je i na tiskovnoj konferenciji, raspoloženje je bilo odlično, ali nešto iza 14 sati osjetio je da nešto nije u redu.

Liječnička služba izmjerila mu je temperaturu 37,5, nije ništa alarmantno, ali Slaven Bilić je odlučio da ne želi riskirati, pa je Jelavić propustio posljednji trening u Warki.

 

Poznato je da Bilić na treningu dva dana prije utakmice uigrava momčad tako da mu je izostanak Jelavića ponudio neke druge kombinacije. Dakle, na treningu je Bilić uigravao varijantu s Vidom na desnom beku, Ćorluka i Schildenfeld bili su stoperi, a Strinić na lijevom beku.

 

Par zadnjih veznih bili su Rakitić i Vukojević, a ispred njih igrali su Srna desno, Modrić u sredini, te Pranjić lijevo. Kao jedina klasična špica u momčadi je bio Mario Mandžukić. Uostalom, to s Vidom na desnom beku bila je njegova prva opcija već odavno, ali je odustao nakon poraznog izdaja u Oslu, u posljednoj provjeri uoči Eura.

 

Naravno, to ne znači da će ta formacija istrčati protiv Španjolske, puno toga ovisit će o Jelavićevom zdravstvenom stanju, ali poznavajući Bilića, teško će on promijeniti ono što je radio na treningu.

 

Ono što je izvjesno, Hrvatska će protiv Španjolske istrčati u formaciji 4-2-3-1, može se ona tumačiti i kao 4-5-1, sve to ovisi o tome jesu li Srna i Pranjić na krilima pomaknuti pet metara gore ili dolje. Izbornik želi gustu sredinu terena u kojoj su Španjolci najjači, želi stisnuti Xavija i Iniestu, ne dopustiti im da se razmašu s onim svojim dosadnim pasovima, koji razbijaju protvničku igru.

 

Odluči li se Bilić za Jelavića neće se ništa promijeniti u formaciji, bit će to ona Hrvatska iz drugog poluvremena utakmice s Italijom, s Mandžukićem na krilu. Sigurna je promjena Perišić – Pranjić, vezist Borussije ide na klupu, a u momčad upada Pranja. Ta rotacije ne ovisi o stanju Jelavića, jednostavno Bilić želi odgovornijeg Pranjića u momčadi, a Perišić će svoju prigodu čekati s klupe i dobit će je budemo li u negativnom rezultatu.

 

U "špilu" Bilić ima još Eduarda i Kranjčara, koji su spremni kao zapete puške, ali za sada skupljaju minimalnu minutažu.

Komentara 42

Avatar brcko dc
brcko dc
12:32 17.06.2012.

Utorak zadnji dan.Ali ispali smo od svjetskih i evropskih prvaka.Pa mars u rusiju.Gradi karijeru.A zavrsit ces u Kameningradu.hehehe

FB
Franjo Breskic
13:41 17.06.2012.

Komentator "brcko" nadam se da nije iz Brckog u Bosni.Zasto ?Zato sto svojim komentarom, "mars"kojim vrijeda naseg izbornika i nase decke,a samim tim "brlja"po imenu grada u kojem sam i sam roden.Bilic i decki su vec do sada dosta napravili.Kvalificirali se u vremenu i stanju u kojem je nas nogomet,igrati dobre dvije tekme i osvojiti 4 boda stim moramo biti dosada zadovoljni.Ako nas budu i dalje radovali bitcemo zahvalni a ako bude naopako hvala im na dosadasnjim uspjesima i zalaganjima.

Avatar pula125
pula125
10:07 17.06.2012.

Mi dosad igramo dobro a konja koji dobro trci netreba mijenjati. Nisu Spanjolci nadljudi da ih se nemoze pobijediti.Bitno je da ih previse ne respektujemo kao Talijane u prvom poluvremenu. Mozemo mi njih i dobit ako bude srca i zajednistva. Sretno decki !!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije