KOŠARKA

Repeša u vatru k Šakoti

04.12.2001.
u 00:00

* Cibonin strateg misli da "vukovi" imaju više izgleda za pobjedu u sutrašnjem susretu s AEK-om u Ateni nego tjedan dana kasnije u Vitoriji u utakmici s Tau Ceramicom

ZAGREB - Novi Cibonin trener Jasmin Repeša u najtežem trenutku prihvatio se posla na najvrelijoj klupi u hrvatskoj košarci. U razdoblju vrlo teških gostovanja "vukova". Repeša je debitirao u srazu s najjačom momčadi Goodyear lige (Olimpija), dok će mu prve dvije euroligaške utakmice otkako je ponovo na Ciboninoj klupi biti gostovanja kod dviju najjačih momčadi u skupini (vode ih jugoslavenski treneri) - u srijedu u Ateni kod Šakotina AEK-a, a sedam dana potom u Vitoriji kod Ivanovićeve Tau Ceramice.

- Nemamo puno izbora, svaki novi poraz otežat će nam položaj. U vremenskom smo tjesnacu i zato nam je silno važan svaki trening. Moramo ih što bolje iskoristiti pripremajući se za suparnika, ali i uigravajući se - izjavio je Repeša na presici uoči današnjeg puta u Atenu.

Pred "vukovima" je utakmica s klubom koji je lani igrao u polufinalu Eurolige i čija je momčad jedini nepobijeđeni sastav grčkog prvenstva (9-0). Osim toga, AEK je drugi u skupini D, s četiri pobjede i dva poraza.

Premda su Grci na ljestvici bolji od španjolskog kluba, Repeša misli da Cibona ima više izgleda za pobjedu u Ateni nego u Vitoriji. Razlog tome su i ozljede koje muče sastav Dragana Šakote, trenera koji je svojedobno također bio trener u Ciboni.

Prvi i jedini klasični centar AEK-a, Englez Andrew Betts napustio je ligašku utakmicu protiv PAOK-a u prvoj minuti zbog problema s leđima. Betts se već duže žali na opterećenost, a njegovo stanje pogoršalo se nakon što je u tri utakmice za englesku reprezentaciju igrao puno vrijeme. Izvan stroja je i najbolji mladi grčki igrač Tapoutos, a u pobjedi izborenoj u produžetku susreta sa Soluncima (84:77) nije zbog ozljede ramena igrao ni najbolji igrač i najbolji strijelac Atenjana Kakiouzis (17,2 koša po utakmici).

Još barem trojica igrača AEK-a nisu potpuno zdrava. Kvalitetni strijelac Hatzis tek se vratio u momčad nakon artroskopije koljena, negdašnji hrvatski reprezentativac Arijan Komazec morao je izvaditi dva zuba, a Francuz Jim Bilba ima kroničnih problema s leđima.

Zdraviji dio momčadi AEK-a čine Amerikanac Holden i grčki reprezentativac Dikoudis, za koje Repeša kaže:

- Holden je eksplodirao lani. Zbog toga što je igrao za Oostende puno je velikih momčadi prema njemu bilo skeptično. No, pokazalo se da je AEK njegovim dovođenjem napravio pravi posao. Holden je neviđeno brz, sjajan je u prijenosu lopte, a može puno napraviti i u pozicijskom napadu. Dikoudis je, pak, igrač koji se na mjestu krilnog centra najviše probio u europskoj košarci. Jako je agresivan u napadu, pogotovu u napadačkom skoku.

Repeša je zamolio novinare da ne pišu o taktičkim zahtjevima koje će postaviti pred svoje igrače.

- Ne bih govorio o lošim stranama svoje momčadi, premda su mnoge već uočene.

Uočili smo ih i mi u Ljubljani i tim je veća šteta što Cibonino vodstvo nije odlučilo dovesti Dina Rađu. Cibonina vanjska linija, srećom, u nešto je boljem stanju nego unutarnja, što će se povratkom Mateja Mamića (mogao bi igrati već u Ateni) i Zorana Planinića (on će još malo pričekati) i potvrditi.

D. Brajdić

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije