NOGOMET 1. HNL

Svi igrači jedinstveni

26.02.2003.
u 00:00

Bude li Dinamo igrao kao u Kranjčevićevoj, Varaždinci neće imati izgleda

ZAGREB - Dok snijeg na travnjaku polako kopni, a Maksimir slavi prvi ovogodišnji trofej, osvajanje Hrvatskoga kadetskog kupa pod vodstvom Džemala Mustedanagića, Dinamovi seniori pripremaju se za susret s Varteksom. Četiri su dana do prvog proljetnog derbija, utakmice dviju momčadi koje su u međusobnim susretima uvijek igrale europski. Sada su stvari drukčije no inače. Dok se Varaždinci trzaju u nesuglasicama, Maksimir je miran, ugođaj među igračima nikad nije bio bolji.

- Ne postoji podjela na mlađe i starije, nema klanova. Svi smo kao jedan, nikad nismo bilo tako složni - otkrit će raspoloženje među igračima Jasmin Agić, koji će, nakon što izdrži kaznu zbog žutih kartona, u nedjelju opet biti u prvom sastavu.

- Dosta mi je gledanja utakmica s tribina, bilo mi je to teže nego da igram. A Poldrugač mi je zdrava konkurencija, moje mjesto u sastavu nije sigurno. Kao i bilo čije drugo - dodat će Aga.

Sjetit će se Jasmin mnogih susreta s Varaždincima, koji su rušili Dinamove snove o pobjedama, naslovima, velikim slavljima.

- Uvijek je bilo teško, ali bude li Dinamo igrao kao u Kranjčevićevoj, Varaždinci neće imati izgleda. I premda je još mnogo utakmica do kraja prvenstva, dobrano će se udaljiti od borbe za naslov prvaka.

U nedjeljnoj formaciji bit će i Kristijan Polovanec. Crveni karton iz Velike skupo je stajao njegovu momčad, plavi su ispali iz Kupa.

- Takav sam, ne znam se čuvati. Pa ako sam i optužen kao glavni krivac za ispadanje iz Kupa, nije važno, neću se promijeniti. Uvijek dajem sve od sebe, tako će biti i u nedjelju - najavio je Polovanec i naglasio da je, unatoč odličnoj igri u susretu s Cibalijom, Varteks bez Veldina Karića slabija momčad nego s njim.

Agić se, zato, sjetio Miljenka Mumleka.

- Dosad s njim imam odlična iskustva, valjda će se tradicija nastaviti.

Uzdali su se obojica i u Hajduk, vjerujući da bijeli neće osvojiti svih 12 bodova do kraja prvog dijela prvenstva.

- Bit će iznenađenja, osjećam to - zaključio je Agić.

- Možda već u Kostreni - dodao je Polovanec.

T. Ničota

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije