Danas Constanta - CO

U gladijatorskoj areni zagrebaši kreću u Ligu prvaka

'22.03.2010., Zagreb - Dvorana Kutija sibica, Nenad Kljaic postao je novi trener rukometnog kluba Croatia osiguranje Zagreb.  Photo: Marko Prpic/PIXSELL'
'Marko Prpic/PIXSELL'
23.09.2010.
u 12:44

Rumunji su jači nego lani kad su pobijedili Montpellier i Veszprem, no srpski trener Cvetković još nije pronašao zajednički jezik s igračima.

Rukometaši Croatije osiguranja danas u Constanti (18 sati, HTV 2) startaju u novu sezonu Lige prvaka. Otišli su Lazarov, Džomba, Špoljarić, J. Valčić, Loke, Raković, Špelić i Bumbak, a došli Špiler, Jaškić, Kovčo i Bogunović te su s posudbe vraćeni Tarabochia i Stepančić.

Novo ruho je i bitno jeftinije, trošak za plaće momčadi u bruto iznosu godišnje je smanjen za oko 650 tisuća eura. Cilj se pritom nije bitno promijenio. Prošle sezone zagrebaši su ispali porazom od Barcelone u osmini finala, ove im je zadaća proći skupinu, a zatim će se letvica postavljati ovisno o jačini suparnika.

– Puno smo vježbali obranu i polukontru, igramo agresivnije i brže nego prije – kaže kapetan Zlatko Horvat.

Ne očekuje lak posao na obali Crnog mora.

– Igramo u maloj dvorani u kojoj publika stvara veliki pritisak, kao u gladijatorskoj areni.

Manuel Štrlek naglašava:

– U obzir dolazi samo pobjeda. Dobrim igrama na prva tri gostovanja ispisat ćemo pozivnice da Arena bude puna!

Ivano Balić zbog bolnih leđa i viroze nije trenirao tjedan dana, ali valja očekivati da će povesti zagrebaše u Rumunjskoj. Upitan je nastup viroznog Bogunovića, a u Zagrebu je ostao ozlijeđeni vratar Škof. Constanta je jača nego lani, dovedeni su makedonski razigravač Branko Angelovski i trener Jovica Cvetković.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije