NAHVALIO ZAGREPČANE

VIDEO Tuchel: Dinamo je uvijek na vrhu, pobjednička momčad koja ima individualnu kvalitetu

Zagreb: Konferencija nogometnog kluba Chelsea uoči sutrašnje utakmice 1. kola UEFA Lige prvaka
Slavko Midzor/PIXSELL
Autori: Vecernji.hr, Hina
05.09.2022.
u 19:57

- Što da kažem, da budem jasan, a da opet ne platim kaznu. U zadnje tri domaće utakmice, vidjeli smo crveni kartoni, golove koji se poništavaju, a ne bi trebali.

Dinamo je prošao kvalifikacije koje nikada nisu lake i zasluženo je u Ligi prvaka, kazao je menadžer engleskog premierligaša Chelsea Thomas Tuchel na novinarskoj konferenciji na stadionu Maksimir uoči sutrašnjeg ogleda protiv Dinama na otvaranju Lige prvaka.

- Pobjednička su momčad, stalno su na vrhu što stvar pobjednički mentalitet. Prošli su kvalifikacije koje nikada nisu lake, zaslužili su biti ovdje - kazao je njemački stručnjak.

Tuchel je istaknuo kako Dinamo ima individualnu kvalitetu i kako "Bluesi" trebaju biti oprezni na startu Lige prvaka.

- Dinamo ima individualnu kvalitetu i svaka Dinamova momčad je kvalitetna, baš kao i hrvatska reprezentacija. Moramo biti spremni. Oni će željeti iskoristiti svoju ulogu autsajdera.

Londonski sastav nije najbolje ušao u novu sezonu. U prvih šest kola "Bluesi" su ostvarili tri pobjede, remi i dva poraza uz negativnu razliku pogodaka 8:9.

- U ovom trenutku moramo se popraviti, nismo sretni formom i rezultatima. Ovo je Liga prvaka i moramo napravii korak naprijed. Svjesni smo izazova, prvu utakmicu igramo u gostima što je uvjek teško. Važno je da smo koncentrirani. Borit ćemo se i vjerovati u sebe - dodao je menadžer Chelsea.

Tuchel je otkrio kako je novo pojačanje Pierre-Emerick Aubameyang stigao u Zagreb i konkurirat će za sastav, premda je ima slomljenu čeljust tijekom oružane pljačke u njegovom domu.

- Aubumayeng je odradio trening i ako bude sve OK sutra će biti na raspolaganju - kazao je dodavši kako je reprezentativac Gabona trenirao s maskom.

- Nemojte mu davati ideju s maskom, ako postigne gol može slaviti kako želi - kazao je sa smiješkom.

- Gladan je igre, gladan je dokazivanja, a na nama je da odlučimo koliko može igrati.

Osvrnuo se i na nastupe prvog vratara Edouard Mendyja koji je upao u krizu, a na posljednjoj utakmici su ga optužili kako je glumio ozljedu.

- Mendy je na raspolaganju, nisam čuo za te optužbe. Svaćam da je frustriran, ali će ostati na tome.

Osvrnuo se i na povratak hrvatskog reprezentativca Matea Kovačića na Maksimir.

- Kovačić je fantastičan igrač, on je i sjajna osoba, nevjerojatan timski igrač. Užitak je biti njegov trener i suigrač. Važano je što je s nama i sretan sam što se vraća u formu.

Nijemac je komentirao i VAR s kojim u zadnje vrijeme "ratuje".

- Što da kažem, da budem jasan, a da opet ne platim kaznu. U zadnje tri domaće utakmice, vidjeli smo crveni kartoni, golove koji se poništavaju, a ne bi trebali. Jasno mi je da se odluke propitkuju, ali nekada nisu jasne. Nikada neće biti utakmica bez pogreška, ali nije na meni da to previše komentiram - zaključio je.

>> Pogledajte i video: Stotine navijača Dinama satima čekalo u redu za ulaznice za Ligu prvaka

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije