'OZBILJAN PROBLEM'

Želite bodriti Hrvatsku u Kataru? Za noćenje u ovim kontejnerima traži se čak 200 eura!

Katar
Ian Herbert/Twitter
21.09.2022.
u 10:27

- Ozbiljan je problem smještaj, navijački kontejneri na mjestu koje sam posjetio još su nedovršene. To je ogroman kompleks, bez duše, beskrajan niz istih kabina. Nije mi jasno gdje će navijači moći kupiti hranu - piše engleski novinar.

Mnogo se posebnih i čudnih stvari događa posljednjih godina, a jedna takva čeka nas i na kraju ove 2022. Naime, egzotična, malena i daleka zemlja Katar bit će domaćin Svjetskog nogometnog prvenstva, i to u studenom i prosincu.

Država je to od 11.571 km² koja se nada da će za vrijeme SP-a privući 1,2 milijuna posjetitelja.

Igrat će se na osam stadiona, klimatiziranih i modernih, u pet gradova: Lusailu, Al Khoru, Dohi, Al Rayyanu i Al Wakri. Zanimljivo, najveća udaljenost između dva stadiona je svega 70 kilometara.

Može li biti zanimljivije od toga, da tolika gomila ljudi i navijača iz raznih država u isto vrijeme bude na tako malenoj udaljenosti? Nema sumnje da će ova predstava koja je na rasporedu od 20. studenog do 18. prosinca privući mnoge zaljubljenike u nogomet. Pa tako i one hrvatske jer Hrvatskoj je ždrijeb dodijelio atraktivnu, ali prolaznu skupinu F, u kojoj će igrati s Marokom, Kanadom i Belgijom.

Organizatori su za navijače koji ne mogu priuštiti spavanjem u skupim hotelima i apartmanima priredili posebne kontejnere i šatore. Nazivaju to navijačko naselje.

- Čini se da još puno toga treba učiniti kako bi Katar mogao ugostiti stotine tisuća navijača iz cijelog svijeta za Svjetsko prvenstvo. Dva mjeseca prije prve utakmice navijačko selo izgleda kao gradilište - napisao je britanski novinar Ian Herbert u opisu fotografije na kojoj se vidi nepregledni niz kontejnera postavljenih jedan do drugoga u kojima će biti smješteni navijači. 

- Ozbiljan je problem smještaj, navijački kontejneri na mjestu koje sam posjetio još su nedovršene. To je ogroman kompleks, bez duše, beskrajan niz istih kabina. Nije mi jasno gdje će navijači moći kupiti hranu - dodao je Englez.

A cijene su paprene i u ovakvom smještaju. Noć u kontejneru stoji 1500 kuna, dok za spavanje u šatoru treba izdvojiti 3000 kuna po noći.

Hubert piše da je doznao da tamo postoje male kantine, a dobio je i informaciju da će navijačima biti na raspolaganju bazen i teretana. No, novinar sumnja da će sve biti dovršeno do početka Svjetskog prvenstva. 

>> VIDEO: Nikoli Jurčeviću se spustio stolac pa mu voditelj pomagao

Ključne riječi

Komentara 1

DU
Deleted user
11:07 21.09.2022.

LOL sretno navijačima LOL

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije