Sezona kiša

20.000 Brazilaca ostalo bez svojih domova zbog poplava

Obračun u Ringu 9
Foto: Pixsell
1/2
06.01.2012.
u 09:08

Na terenu je i vojska koja pomaže u evakuaciji stanovništva i njihovom prebacivanju na više nadmorske visine do kojih voda ne može doći

Gotovo 20.000 osoba ostalo je bez svojih domova u brazilskoj saveznoj državi Rio de Janeiro na jugoistoku zemlje, zbog poplava koje su uslijedile nakon obilnih kiša, donosi Reuters.

Na terenu je i vojska koja pomaže u evakuaciji stanovništva i njihovom prebacivanju na više nadmorske visine do kojih voda ne može doći.

Tijekom prosinca i siječnja u Bazilu je sezona kiša pa su poplave zbog nabujalih rijeka učestale. Lani je u takvim poplavama u državi Rio de Janeiro smrtno stradalo oko 900 osoba, a tisuće su ostale bez svojih domova.

Ključne riječi

Komentara 2

OB
-obrisani-
09:46 06.01.2012.

Da je naš Kalmeta u Funkciji, ova dionica bi bila riješena za najviše godinu dana, jamčim

DH
dalibor.hren
09:35 06.01.2012.

Koliko godina bi hrvatski majstori popravljali ovu cestu, kad im za popravak mosta kod Zaboka treba najmanje šest mjeseci?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije