Koban kraj premlaćivanja

Bivši specijalac istukao majku koja je potom nađena mrtva

Darko Ferenčak
Z. Markač/VLM
26.10.2009.
u 19:23

Iz braniteljskih krugova doznajemo da je Ferenčak bio pripadnik pričuvne Specijalne postrojbe koprivničke policije, a liječio se i od PTSP-a.

Darko Ferenčak (44) iz Subotice Podravske, pod sumnjom da je ubio svoju 70-godišnju majku Blaženku, danas je priveden pred istražnog suca Županijskog suda u Koprivnici. Sudac ga je zadržao 48 sati.

Darko Ferenčak u policijskoj je postaji završio još u subotu kasno navečer nakon što je njegova majka dojavila da ju je sin oko 22 sata u obiteljskoj kući u Kolodvorskoj ulici u Subotici Podravskoj, nedaleko od Koprivnice, u pijanom stanju prvo napao riječima, a potom i šakama. Držao ju je rukama oko vrata te udarao po glavi i drugim dijelovima tijela.

Pobjegla u klijet

Nesretna žena uspjela je pobjeći k susjedima te se potom sklonila u klijet iznad susjednog Kunovec Brega, odakle je pozvala policiju.

Alkotestiranjem policija je utvrdila da je Ferenčak bio pod utjecajem alkohola – imao je 1,98 promila. S pretučenom ženom policija je razgovarala u klijeti te joj je zbog vidljivih ozljeda savjetovano da ode na liječnički pregled, ali ona je to odbila, rekavši da će to učiniti ujutro uz pratnju nekog od članova obitelji. Bila je to kobna odluka.

Teške ozljede glave

Kako je Blaženka znala da je njezin sin u policijskim rukama, prema svemu sudeći, ipak se tijekom noći odlučila na povratak kući. No, nije stigla do kuće jer je u jednom trenutku pala na tlo i preminula.

Njezino tijelo pronašao je mještanin pokraj makadamske ceste u nedjelju oko 8.40 sati u Potočnoj ulici u Kunovec Bregu. Blaženka je već preživjela moždani udar pa je istražni sudac odredio obdukciju. Obdukcijom su joj utvrđene teške ozljede glave, odnosno unutarnje krvarenje.

Iz braniteljskih krugova doznajemo da je Ferenčak bio pripadnik pričuvne Specijalne postrojbe koprivničke policije, a liječio se i od PTSP-a.

Ključne riječi

Komentara 7

MM
Mladen Miletić
01:20 27.10.2009.

Ostaje ono što smo odavno čuli od naših Hrvata tko smo MI; svi smo mi Norci a neki i idioti ...

RI
razotjaran_i_uvredjen
22:35 26.10.2009.

Nema mu gore kazne od toga što je učinio, samo mu ne dajte više da se opija alkoholom.... Može li ljudsko biće niže pasti?

Avatar sebastian
sebastian
22:53 26.10.2009.

Vi imate super rijec za takve \"casnik\".......

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije