Friščić: Nije mi nuđeno mjesto predsjednika Hrvatskog sabora

08.01.2008.
u 12:42

ZAGREB - Predsjednik HSS-a Josip Friščić izjavio je danas novinarima prije potpisivanja sporazuma koalicije HSS-HSLS s HDZ-om, da mu predsjednik HDZ-a Ivo Sanader nije nudio mjesto predsjednika Hrvatskog sabora.

Friščić je rekao da o mjestu predsjednika Hrvatskog sabora uopće nije razgovarao, te da ne zna tko je to pustio u javnost. "Ako nešto nije razgovarano sa mnom, onda ne vjerujem da je s bilo kim drugim", rekao je Friščić novinarima u sjedištu HSS-a prije nego što se uputio u sjedište HDZ-a potpisati koalicijski sporazum.

Na upit novinara je li odlučio želi li u Vladu ili Sabor, Friščić je odgovorio da će se o tome dogovoriti sutra na sjednici Predsjedništva HSS-a. Najavio je da će, nakon što u HDZ-u potpišu koalicijski sporazum, nastaviti razgovore o resorima te o kadrovskim rješenjima.

Na upit novinara što mu je Sanader ponudio, Friščić je odgovorio da je definiran koalicijski sporazum, a nakon toga se "razgovara i dogovara, ali ne u segmentima, već kako uspostaviti resore, odnosno ministarstva da se taj sporazum može realizirati".

Segmentarno što tko kome nudi ili tko želi nešto prihvatiti zasigurno nije dobar način da se nađu ukupna rješenja za učinkovitu vladu, drži Friščić i dodaje da se zato nakon zaključivanja koalicijskog sporazuma nastavljaju razgovori oko resora. Nakon toga na dnevni red dolazi i pitanje nositelja pojedinih funkcija - a to u ovom trenutku nije dogovoreno, izjavio je novinarima Friščić. Dodao je kako je jasno da je javnost zainteresirana i da postoje različita nagađanja, ali da konačnih rješenja za to još uvijek nema.

"Dok ona nisu definirana, nije dobro da se pojedine osobe nalaze na javnoj raspravi ili bolje reći licitaciji - jesu li spremne prihvatiti, tko im nudi i za koje funkcije su predložene", zaključio je Friščić.

(Hina)

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije