NA DRŽAVNOJ TELEVIZIJI

Ukrajinski general u izvanrednom obraćanju: Osvojili smo 100 naselja u Rusiji, situacija na fronti se razvija prema planu

Foto: Screenshot X
1/3
27.08.2024.
u 14:57

Sirski je kazao kako je cilj ofenzive na Kursk preusmjeravanje ruskih snaga s drugih područja, prvenstveno sektora Pokrovsk i Kurahove.

Glavni ukrajinski zapovjednik u utorak je rekao da njihove snage i dalje napreduju u ruskoj regiji Kursk, no upozorio je da Moskva jača svoju vojnu prisutnost na fronti kod Pokrovska gdje Rusi napreduju.  General Oleksandr Sirski u televizijskom obraćanju putem videolinka rekao je da Rusija pokušava zaustaviti ukrajinske opskrbne lance do Pokrovska, grada u Ukrajini koji ima stratešku prometnu važnost. 

„Situacija na fronti kod Pokrovska je prilično teška. Neprijatelj koristi svoju prednost u ljudstvu, naoružanju i vojnoj opremi te aktivno koristi artiljeriju i avijaciju”.  Sirski je rekao kako je Ukrajina u tri tjedna dugoj ofenzivi na rusku regiju Kursk osvojila stotinu naselja.  Ruske snage tamo pokušavaju protuofenzivu i okružiti ukrajinske snage, no to im ne uspijeva, tvrdi general. 

Sirski je kazao kako je cilj ofenzive na Kursk preusmjeravanje ruskih snaga s drugih područja, prvenstveno sektora Pokrovsk i Kurahove. „Operacija u Kursku odvukla je značajan broj njihovih snaga”, istaknuo je Sirski.  „U ovom trenutku možemo reći da je oko 30 tisuća vojnika poslano na frontu u Kursk, a taj broj raste”, rekao je o ruskim vojnicima. No, upozorio je, Rusija jača i svoju prisutnost kod Pokrovska.  Otkrio je kako je Ukrajina od početka ofenzive u Rusiji zarobila 594 ruskih vojnika. 

Ključne riječi

Komentara 63

MA
Maslac
15:42 27.08.2024.

Neznam....dosada Rusi su mnoge pustili u Rusiju tako da ih razvuku i onda su ih dosta brzo istjerali. Mislite na dovoz hrane i municije Ukrajincima, a gorivo a voda?

Avatar superhik74
superhik74
18:15 27.08.2024.

Televizijski "pobjednici" stalno pobjedjuju na televiziji. S obzirom da su izgubili samo 6600 vojnika kako bi privremeno osvojili gradic of 5200 stanovnika radi se o ogromnom uspjehu. Uskoro ce rusi ponovno jurisati s lopatama na Kurskom frontu.

PL
plotto
15:17 27.08.2024.

Kursk su Rusi zatvorili i od tamo stižu jedino loše vijesti za Ukrajinu.Jasno mi je da mora farbati izvješće jer mora paziti na moral ,ali i mnoge agencije i mediji na zapadu koji su skloni Ukrajini,pišu da je stanje loše i ide prema gorem.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije