Nezaposleni: U Varaždinu jučer 'veliki žamor', gradonačelnik zadovoljan

Gužva na Sajmu poslova za Habuša znak za - optimizam

 Brojni građani na Sajmu poslova u potrazi za poslom
Foto: Vjeran Žganec-Rogulja/PIXSELL
31.10.2013.
u 14:35

Jasenka Hutinski, pročelnica područnog HZZ-a, pak je zadovoljno rekla kako je na sajmu istaknuto 400-injak slobodnih radnih mjesta.

U dvorani Gospodarske škole u Varaždinu jučer je održan 6. Sajam poslova područnog ureda Hrvatskog zavoda za zapošljavanje. I dok su "rijeke" nezaposlenih ispunjavale upitnike, u nadi da će se baš njima osmjehnuti sreća, s govornice su stizale riječi pune optimizma.

Optimizam ili...

- Žamor znači život, žamor znači optimizam! - uskliknuo je gradonačelnik Goran Habuš za pozdravnog govora, gledajući mnoštvo koje obilazi štandove.

Pitanje je znači li žamor sajmu poslova (i burzi) optimizam ili samo ocrtava naše gospodarsko stanje, no Habuš je nastavio u pozitivnom smjeru.

- Tek nam predstoje veliki projekti u Varaždinu, koji će pridonijeti smanjenju nezaposlenosti. Počet će gradnja studentskog restorana i izgradnja novog FOI-a. Izdana je lokacijska dozvola Sparu, Gumiimpex širi kapacitete, a imamo i najavu jednog ulagača koji bi radio pogon solarnih panela i zaposlio 117 ljudi u Brezju - pojasnio je Habuš svoj optimizam.

'Preko veze'

Jasenka Hutinski, pročelnica područnog HZZ-a, pak je zadovoljno rekla kako je na sajmu istaknuto 400-injak slobodnih radnih mjesta. Provjerili smo i tu tezu, što se točno traži, te otkrili da su u tih 400-injak Boxmark, Comprom Plus i Ytres, koji zajedno traže 140 šivača (kojih nema ni za lijek), Carpe Diem i Blao traže 130 turističkih animatora (vjerojatno za ljetnu sezonu na moru), Oriflame traži 15 "nezavisnih suradnika" za kozmetiku, Agram 10 zastupnika u prodaji osiguranja...

- Djeco sretno, trebat će vam! - dobacio je stariji gospodin srednjoškolkama koje su potiho komentirale oglasnu ploču, dok su pored njih tri gospođe iz Bednje molile jednu osobu iz gradske uprave da "sredi" bilo kakav posao, makar i čistačice.

Zanimljivu izjavu s govornice je odaslala i Ankica Paun Jarallah, ravnateljica državnog HZZ-a.

- Unatoč krizi u ovom dijelu Europe, još ima hrabrih poslodavaca koji traže radnika - ustvrdila je, otkrivši time da je danas poslovati u biti prava - hrabrost

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije