GLOBUS

Izrael nudi povlačenje iz Gaze

15.06.2003.
u 00:00

JERUZALEM- Nakon niza prošlotjednih međusobnih napada u kojima je ubijeno oko 60 ljudi, Izrael i Palestina jučer su nastavili pregovore. Izraelski ministar obrane Shaul Mofaz i šef palestinskih obavještajnih službi Muhamed Dahlan razgovarali su o povlačenju Izraela s palestinskih područja. Premijer Ariel Sharon predložio je Hamasu trodnevno primirje, zatraživši prekid napada na izraelske ciljeve.

Izrael bi potpuno prekinuo s pokušajima likvidacije palestinskih aktivista, u zamjenu za sporazum o prestanku napada na Izraelce, uključujući i napade raketama Qassam, (H)

Clinton - gradonačelnik New Yorka?

NEW YORK- Gradonačelnik New Yorka, republikanac Michael Bloomberg izjavio je kako je "Bill Clinton dobrodošao kada je u pitanju kandidatura za gradonačelnika, međutim te izbore će sigurno izgubiti." Iako Clinton tvrdi da ne želi biti gradonačelnik, priče o tome ne prestaju. "Sama ideja da bi Clinton mogao ući u gradsku vijećnicu prilično je uzbudljiva. U vijećnici bi moglo opet postati zabavno" piše New York Times. Izbori za gradonačelnika održat će se 2005. (Z.B.)

Arkanovci traže slobodu za Cecu

BEOGRAD - Stranka srpskog jedinstva (SSJ) organizirala je jučer prosvjedni skup na kojem su tražili puštanje na slobodu pjevačice Svetlane Cece Ražnatović, Arkanove udovice koja je već tri mjeseca u zatvoru. Ceca je uhićena u ožujku, nakon ubojstva premijera Zorana Đinđića, zbog veza s vođama Zemunskog klana osumnjičenih za atentat. SSJ je osnovao Arkan, a stranku vodi vjenčani kum Ražnatovićevih Borislav Pelević. (zb)

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije