prijevara

Lažnim American karticama "ispeglali" tri milijuna kuna

kartice (1)
Dalibor Urukalović/PIXSELL
23.08.2011.
u 11:57

Trojica muškaraca novac su potrošila na putovanja i hotele. Navodno je riječ o homoseksualnom trokutu

Prijevaru s American karticama u kojoj je pričinjena materijalna šteta veća od tri milijuna kuna prijavili su službenici Odjela organiziranog kriminaliteta PU splitsko-dalmatinske. Osumnjičeni su M. M. (32), R. M. (38) i P. K. (37), a oštećena je tvrtka American Express s podružnicom u Velikoj Britaniji.

S osam kartica koje su dobili na lažna imena diljem Hrvatske plaćali su razne robe i usluge u ukupnoj vrijednosti 3,087.000 kuna. Osnovano se sumnja da je M. M., koji je ranije radio za American Express u Brightonu u Velikoj Britaniji, priloživši lažnu dokumentaciju o identitetu, zaposlenju i tekućem računu dobio kartice na osam lažnih imena. Donio ih je u Hrvatsku, nakon čega su sva trojica živjela na visokoj nozi. Putovali su zajedno, mijenjali hotele i kupovali sve što im se svidjelo. Navodno je riječ o ljubavnom trokutu.

Najveću štetu počinili su na području PU splitsko-dalmatinske gdje su izvršili 1468 transakcija na 167 prodajnih mjesta i „ispeglali“ 922.000 kuna. PU splitsko-dalmatinska tijekom istrage surađivala je sa zadarskom i ostalim upravama.

Komentara 21

XX
XXXX2011
14:46 23.08.2011.

Dobro su se nauzivali i sad je gotovo,kraj.

Avatar Čobanković ( mlađi )
Čobanković ( mlađi )
15:14 23.08.2011.

HDZ zna prepoznati poduzetnike Dobrodošli HDZ

DO
dostatoga
21:58 23.08.2011.

pa sa ovakvim burek vijestima vas sopaju iz dana u dan a vi ko mulci komentarima zapocinjetfe kojekakva prepucavanja... stvarno vas ti novinari vozaju ko mlade majmune... doduse nasli su plodno tlo...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije