presuda

Monstrumu s Grbavice, Veselinu Vlahoviću Batku 45 godina zatvora

'pok bih...MOSTAR...UHICEN MONSTRUM SA GRBAVICE VESELIN VLAHOVIC BATKO'
Arhiva VL
29.03.2013.
u 12:34

Sud BiH danas je izrekao maksimalnu kaznu zatvora od 45 godina za zločine protiv čovječnosti, što ih je Vlahović počinio 1992. i 1993. u Sarajevu.

Veselinu Vlahoviću Batku, kojega mediji u BiH nazivaju "monstrumom s Grbavice" Odjel za ratne zločine Suda BiH danas je izrekao maksimalnu kaznu zatvora od 45 godina za zločine protiv čovječnosti, što ih je počinio 1992. i 1993. u Sarajevu, u naseljima pod nadzorom Srba gdje je, kako je navedeno u optužnici "u sklopu progona na nacionalnoj, etničkoj i vjerskoj osnovi, počinio više od 30 ubojstva, odvođenja u ropstvo, silovanja, protupravnih zatvaranja, fizičkih i psihičkih zlostavljanja, pljački te prisilnih nestanaka nesrpskog stanovništva".

Vlahović je, podsjeća sarajevski Dnevni avaz, Sarajlijama poznat kao "monstrum s Grbavice“, prema navodima optužbe koja je današnjom presudom i dokazana, tijekom 1992. i 1993. "u sarajevskim naseljima Grbavica, Vraca i Kovačići, kao pripadnik srpskih oružanih formacija ubijao, mučio i nečovječno postupao s civilnim stanovništvom, silovao, uzimao taoce, kolektivno kažnjavao, protuzakonito zatvarao i pljačkao ljude".

Vlahović je uhićen početkom ožujka 2010. u španjolskom gradu Alicanteu i izručen Sarajevu.

>>Španjolska izručuje BiH "monstruma s Grbavice"

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije