obilježili odlazak

Opća skupština UN-a minutom šutnje oprostila se od Kim Jong-ila

kim jong il (1)
Reuters/AFP/REUTERS
23.12.2011.
u 10:24

Među državama koje su bojkotirale ovaj čin bili su SAD, članice Europske unije i Japana

Opća skupština UN-a u četvrtak se minutom šutnje oprostila od preminulog sjevernokorejskog vođe Kim Jong-ila. Istodobno, zapadne države članice bojkotirale su taj čin.

Predsjedavajući na skupštini Nassir Abdulaziz al-Nassir pozvao je na minutu šutnje uoči redovitog zasjedanja, a među državama koje su bojkotirale ovaj čin bio je SAD, članice Europske unije i Japana.

Predstavnik Sjeverne Koreje zatražio je da se minuta šutnje održi i prije zasjedanja Vijeća sigurnosti UN-a, no taj je zahtjev odbijen.

Ključne riječi

Komentara 6

SI
singidunum
10:43 23.12.2011.

Među državama koje su bojkotirale ovaj čin bile su SAD, članice Europske unije i Japana....... Pagani i divljaci.

RE
@rea
11:05 23.12.2011.

Dokaz da je UN preplavljen raznoraznim diktatorskim i poludiktatorskim zemljama je upravo ova minuta šutnje korejskom diktatoru. Na žalost, za takve chitakita države izdvajaju bogate UN članice.

RE
@rea
11:40 23.12.2011.

Btw, treba naglasit\' da je toj maskeradi od \"minute šutnje\" prisustvovala jedva 1/3 UN članica. A kad se pogledaju fotke prisutnih, ajoojjj !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije