anketa

Pada potpora Vladi i SDP-u, Čačić u vrhu najnepopularnijih političara

vlada
Patrik Macek/PIXSELL
07.05.2012.
u 13:50

Unatoč tome premijer Zoran Milanović i dalje vrlo dobro kotira na ljestvici najpopularnijih političara pa je zauzeo drugo mjesto iza Ive Josipovića, a na trećem je mjestu Dragutin Lesar

Prema svibanjskom CRO Demoskopu, istraživanju agencije Promocija plus, potpora hrvatskoj Vladi pala je u odnosu na travanj za 12 posto, tj. sa 58,1 na 46,8 posto. Također, 1300 ispitanika ovog mjeseca slabije je ocijenilo Vladu. Prema modelu ocjenjivanja od 1 do 5 ocjena je pala na 2,54. Ujedno je pala i popularnost SDP-a sa 33 na 30,3 posto te HNS-a s pet na četiri posto. Glavna oporbena stranka HDZ zabilježila je blaži pad potpore, sa 16,7 posto pala je na 16,2 posto. S druge strane, Hrvatski laburisti, treća stranka u zemlji, zabilježili su skok potpore na ljestvici.

Unatoč tome premijer Zoran Milanović i dalje vrlo dobro kotira na ljestvici najpopularnijih političara pa je zauzeo drugo mjesto iza Ive Josipovića, dok je Dragutin Lesar na trećem mjestu. Guverner Rohatinski na četvrtom je mjestu najpozitivnijih političara, a slijedi ga Jadranka Kosor. Među deset najpozitivnijih političara još su Ivan Grubišić, Vesna Pusić, Ruža Tomašić, Radimir Čačić i Ljubo Jurčić.

S druge strane, najnepopularniji je političar Ivo Sanader (27,8%), na drugom je mjestu Radimir Čačić sa 20,6 posto, a na trećem Jadranka Kosor (10,5%).

U posljednjem istraživanju tri su teme zabilježile češći izbor za događaj/temu mjeseca: povećanje cijena struje i plina (48,2%), gospodarska kriza u zemlji (15,7%), poskupljenje goriva (8,3%). Od ostalih događaja izdvajaju se još početak suđenja u slučaju Fimi media, prijedlog zakona o poticanju zapošljavanja – volontiranje, svjedočenje članova uprave Ine u postupku protiv Sanadera, prosvjedi radnika diljem zemlje, rasprave o Zakonu o medicinski pomognutoj oplodnji, lažna optužba protiv Josipovića zbog stana, zabrana okupljanja europskih neonacističkih stranaka u Zagrebu.

Komentara 13

OB
-obrisani-
14:06 07.05.2012.

HAHAHAHA III Kako lagi lagi netko ii pa ove nitko ne podrzava

TA
tama11
14:16 07.05.2012.

Kako neć past kadje kod ovih partijaša sfaksa Ministar, takvi 99% u vooj vladi, niko nikad niš nije radio osim Čačića al on Mafija tako da u vladi i nema ljudi sve oštapleri i neradnici .. NA ČELU TE VLADEDE 1 PODPRESJEDNIK MILANOVIĆ!!!

TO
Toni50
14:04 07.05.2012.

Pada potpora Vladi i SDP-u, Čačić u vrhu najnepopularnijih političara...Sada ostaje samo da ga se može mrziti a nikada ga nisu voljeli - jugosloveni-novinari !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije