PROMETNE NESREĆE

Pijani mladić autom pokosio dva ročnika

18.11.2002.
u 00:00

* Mladi je vojnik poginuo na cesti dok je hodao, a mještani Sajevca tvrde da već pet godina od Gradskog poglavarstva Karlovca neuspješno traže postavljanje nogostupa

KARLOVAC - Vozač automobila Ivica P. (24) iz Karlovca pod utjecajem alkohola u subotu oko 22 sata u karlovačkom naselju Sajevcu skrivio je prometnu nesreću u kojoj je jedan pješak poginuo, a drugi je ozlijeđen. Ivica P., upravljajući automobilom karlovačke oznake, izgubio je nadzor na dijelu ceste uz vojarnu Kamensko i uz rub kolnika pregazio dva ročna vojnika, koja su hodala ispred njega u istom smjeru.

Ročni vojnik Denis Biloš (20) iz Splita poginuo je na mjestu nesreće, jer je automobil udario izravno u njega. Najprije je pao na vjetrobransko staklo, a potom na kolnik. Drugi ročni vojnik Petar B. (19) iz Splita, koji je hodao uz Biloša, lakše je ozlijeđen. Kod vozača Ivice P. (24) ustanovljeno je da je imao 1,01 promila alkohola u krvi.

Na mjestu nesreće jučer nije bilo gotovo nikakvih tragova, osim jednoga plastičnog puknutog dijela s branika automobila. Međutim, ondje smo zatekli dosta mještana Sajevca koji žive neposredno uz vojarnu. Ogorčeni su zbog još jednog stradavanja pješaka i tvrde da zbog opasne prometnice i brze vožnje već više od pet godina neuspješno pokušavaju od Gradskog poglavarstva Karlovca i policije ishoditi da se izgradi nogostup ili da se promet nadzire radarima.

- I ova nesreća mogla je biti spriječena, samo da netko od odgovornih posluša naše molbe. Već godinama upozoravamo na opasnosti na ovom dijelu ceste. Nema nogostupa, nema ležećih policajaca, a svi koji ovuda voze jure i više od 120 kilometara na sat. Svi imamo školsku djecu, koja do OŠ Turanj pješače dva kilometra, pa zbog divljih vozača moraju skakati u grabu - ispričali su nam okupljeni mještani.

- Najgore nam je ljeti, kad se preko Sajevca preusmjerava promet zbog gužvi prema moru. Promet je gust, a zbog jednoga jedinoga prometnog znaka koji na početku Turnja, dva kilometra prije, ograničava promet na 40 kilometara na sat, ovuda na ravnici nema auta koji ne projuri više od stotke. Prije nekoliko mjeseci, slično kao i ovi vojnici, stradala je i kći jednog policajca. Na kraju je otac ispao kriv što mu je dijete bilo na cesti - zaključuju ogorčeni Sajevčani.

Predstavnici šest obitelji, s kojima smo razgovarali, najavili su da će zbog ove posljednje nesreće potpisivati i poslati peticiju Vladi i ministru unutarnjih poslova Šimi Lučinu.

A. Vučić

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije