PREMA POZNATOM SVECU

Pokrenuta inicijativa da se preimenuje Zračna luka Split

Zračna luka Split
Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL
1/3
01.04.2021.
u 17:12

Ovu inicijativu župana splitsko-dalmatinskog Bobana podržali su gradonačelnici Splita - Andro Krstulović Opara, Kaštela - Denis Ivanović i Trogira - Ante Bilić kao i direktor Zračne luke Split  Lukša Novak.

Gradonačelnici splitskog područja u četvrtak su na sastanku sa splitsko-dalmatinskim županom Bobanom podržali njegovu inicijativu da Zračnu luku Split imenuje po Sv. Jeronimu Dalmatincu te će se utemeljiti Savjet za njeno preimenovanje, izvijestili su u četvrtak iz Ureda župana.

 "Zaključeno je da će župan Blaženko Boban utemeljiti Savjet za preimenovanje "Zračne luke Split" u "Zračnu luku  svetoga Jeronima Dalmatinca", navodi se u priopćenju.

 U taj će Savjet biti pozvani stručnjaci iz Crkve i druge ugledne javne osobe, akademici, novinari  i stručnjaci za brendiranje, kako bi u javnoj raspravi prikupili što više argumenata s kojima bi upoznali nadležno Ministarstvo i Vladu RH o značaju imenovanja Zračne luke imenom svetoga Jeronima Dalmatinca, znamenitoga svećenika, crkvenoga naučitelja i jednoga od četiri crkvena oca zapadne Crkve,

Foto: Ilustracija/Ivo Cagalj/PIXSELL

 Ovu inicijativu župana splitsko-dalmatinskog Bobana podržali su gradonačelnici Splita - Andro Krstulović Opara, Kaštela - Denis Ivanović i Trogira - Ante Bilić kao i direktor Zračne luke Split  Lukša Novak.

Sveti Jeronim (Stridon, oko 347. – Betlehem, 30. rujna 420.), kršćanski svetac, autor je prijevoda Biblije na latinski jezik - Biblije kakvu danas poznajemo. Bio je crkveni naučitelj, teolog, filozof i jezikoslovac. Papinski hrvatski zavod svetog Jeronima u Rimu nazvan je po ovom svecu. Sveti Jeronim zaštitnik je Dalmacije, teologa, prevoditelja, knjižničara, učitelja i studenata, a slavi se 30. rujna.

VIDEO: Pitali smo građane: Znate li kako se pravilno maske bacaju u smeće nakon upotrebe?

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije