do 15. siječnja

Pokrovac prijeti prosvjedima ako država seljacima ne isplati dugove

Tomislav Pokrovac
Davor Javorović/PIXSELL
29.12.2012.
u 13:55

U proteklih godinu dana mandata ministra poljoprivrede, ništa novoga nismo vidjeli osim nastavka urušavanja hrvatskog sela i poljoprivrede koja bi trebala biti nositelj gospodarskog oporavka, a ne grana koja trpi zbog krize, smatra Pokrovac

Na današnjoj tiskovnoj konfereniji, Tomislav Pokrovac, predsjednik Sindikata hrvatskih seljaka zaprijetio je da su \"otvorene sve opcije neposluha seljaka, pa i novi seljački prosvjedi\" ako država do 15. siječnja 2013. ne isplati sva zaostala, a neisplaćena dugovanja prema hrvatskim seljacima, posebice potpore za poljoprivrednu i stočarsku proizvodnju.

- U proteklih godinu dana mandata ministra poljoprivrede, ništa novoga nismo vidjeli osim nastavka urušavanja hrvatskog sela i poljoprivrede koja bi trebala biti nositelj gospodarskog oporavka, a ne grana koja najviše trpi zbog krize. Ministar Jakovina je bio u Retkovcima i dobio domaću zadaću, ali od toga ništa nije ispoštovao. Što god je obećao u proteklih godinu dana, ništa nije ispunio - ogorčen je Pokrovac dodajući kako je poljoprivreda jedina dohodovna grana u zemlji koja \"više daje proračunu nego što iz njega uzima\", te da je sramotno što Hrvatska niti 20 godina nakon samostalnosti nema jasnu strategiju razvoja poljoprivrede.

Pokrovac fondove EU ocjenjuje \"prljavima\" i drži kako će ulaskom u EU biti uništen hrvatska poljoprivredna proizvodnja te misli kako bi legalizirati farme trebali samo oni koji se namjeravaju natjecati za novac iz EU fondova.

>>Brlošić: Seljaci su paraziti, a što je ministar Jakovina?

Komentara 4

SA
santos008
14:13 29.12.2012.

Onaj ko proizvodi hranu treba da ima sve pogodnosti,jer bogat seljak ,sit narod ,siromasan seljak gladan narod,nazalost kod nas je ovo zadnje.

ME
melanija
16:40 29.12.2012.

a zasto bi netko to nesto proizvodi trebao uzimati iz proracuna? pa jel ovaj lud? oni koji proizvode robu ili usluge pune proracun da bi drzava mogla postojati. proracun trose drzavni sluzbenici, ministarstva, javna poduzeca, skolstvo, zdravstvo, socijala....

Avatar madcap
madcap
17:43 29.12.2012.

Neka im država isplati sva dugovanja na koja se obvezala, i onda više ne da ni kune. Navikli su oni na državnu sisu i nema te matere koja ih može odlipit. Dosta je više toga.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije