NOGOMETNI GENIJ 6-godišnji Alžirac zaludio Europu

Real i Chelsea tuku se za malog Zidanea (video)

18.02.2009.
u 18:10

Malo je onih koji znaju tko je Madin Mohammed, šestogodišnji klinac. No, za koju godinu mogao bi ga znati cijeli svijet. Jer, dečko je neviđeno talentirani nogometaš i već ga uspoređuju s nogometnim velikanima. Donedavno su ga zvali novim Cristianom Ronaldom, a sada ga nazivaju novim Zinedineom Zidaneom.

Naime, rođen je u Alžiru, iz kojega je podrijetlom i Zidane, ima sjajan dribling, loptom barata neusporedivo bolje ne samo od svojih vršnjaka nego i od mnogo starijih dječaka. Mali Madin u Francusku se s roditeljima preselio kad su mu bile tri godine. Talent je prepoznao i francuski nogometni savez te je s dječakom potpisao ugovor i dao mu stipendiju.

Majstorije Madina Mohammeda

– On je nevjerojatan talent, po cijele dane igra nogomet, obožava ga. Savršeno rola loptu, dribla, dodaje i prima, gura je kroz noge – kaže Christian Lazaoui, predsjednik Roubaixa, lokalnog francuskog kluba u kojemu trenira mali Madin Mohammed. Za klinca se već zanimaju i veliki klubovi, Chelsea i Real rekli su da će pratiti njegov napredak. Iako ga nazivaju novim Zidaneom, pravi Zidane bio bi sretniji kad bi njegov nasljednik bio njegov sin.

A evo kako dribla pravi Zidaneov sin Enzo

A Enzo Zidane pokupio je nešto od tate, i njegove se nogometne majstorije mogu vidjeti na internetu. I Hrvatska ima svoje talente, doduše, Ante Čorić nešto je stariji, 12 mu je godina. Iz Zagreba je otišao u Bayern gdje je obavio testiranja i bio najbolji, poslije je za Bayern igrao na nekoliko turnira, bio je blizu tome da se preseli u München, no onda su on i roditelji odabrali Red Bull Salzburg u kojemu je naš Niko Kovač. Vrijeme će pokazati hoće li netko od tih klinaca naslijediti Zidanea, Cristiana Ronalda i druge svjetske veličine.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije