'OVO JE VELIKA STVAR'

Umirovljeni ruski general pozvao Putina da podnese ostavku: 'Stvara umjetni sukob...'

Russian President Putin holds meeting of Presidential Council for Science and Education
Foto: ALEXEI NIKOLSKY/NEWSCOM
1/2
08.02.2022.
u 19:23

Ivašov se povukao iz vojne službe, no aktivan je u politici kao presjedavajući Sveruskog časničkog odbora

Najviše rangirani umirovljeni ruski general-pukovnik Leonid Ivašov poslao je otvoreno pismo Vladimiru Putinu u kojem je optužio predsjednika da stvara umjetni sukob kako bi odvratio pozornost od domaćih problema. 

U otvorenom pismu 'Uoči rata' osudio je Putinovu 'zločinačku politiku izazivanja rata' unatoč tome što Rusija nije suočena ni s kakvim prijetnjama, piše Al Jazeera

Ivašov se povukao iz vojne službe, no aktivan je u politici kao presjedavajući Sveruskog časničkog odbora, a ranije je bio i šef vojne suradnje u ministarstvu obrane. 

U pismu je navedeno i kako se Ivašov boji da će ''Rusija postati izopćena u svjetskoj zajednici ako se pokrene invazija', a Putina je pozvao da podnese ostavku. 

Putin je Ivašova otpustio 2001. godine, nakon čega je postao njegov žestoki kritičar, a već ga je u nekoliko navrata pozvao da podnese ostavku. 

- Ovo je velika stvar. Ruski generali se obično ne uključuju u debate o javnoj politici, osobito ne oni poput poput Ivašova - komentirao je pismo stručnjak za Rusiju sa Stanforda Michael McFaul. 

>> VIDEO Ministar Tomislav Ćorić komentirao Inu i Damira Vanđelića

Ključne riječi

Komentara 41

Avatar majkuvam
majkuvam
22:54 08.02.2022.

A koliko umirovljenih generala ima u Turskoj kojima smeta Erdogan?

Avatar cuvarkuca
cuvarkuca
08:24 09.02.2022.

Tekst je na razini tekstova trkeljanca u jl.

Avatar kastanjer2
kastanjer2
23:08 08.02.2022.

Putin je velemajstor u igri Kearney Strategy Chessboard.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije