SLUČAJ BAXTER:

Slavni odvjetnik Umphrey u Zagrebu

28.02.2002.
u 00:00

* Optužnica protiv Baxtera podnijet će se ovih dana na teksaškom sudu

ZAGREB - Slavni američki odvjetnik Walter Umphrey stigao je jučer u Zagreb, gdje će se tijekom iduća dva dana sastati s obiteljima stradalih zbog neispravnih dijalizatora tvrtke Baxter, koji su u listopadu prošle godine prouzročili smrt 23 pacijenata. Umphrey, koji je u Zagreb doveo i kolege odvjetnike iz svoje tvrtke, predvodit će odvjetnički tim koji u Americi podnosi tužbu protiv Baxtera, a u Zagrebu će se sastati i s ostalim odvjetnicima koji su angažirani u tužbi.

- Razgovarat ću s članovima obitelji umrlih pacijenata koje zastupamo i objasniti im što mogu očekivati od tužbe te koliko će proces trajati. Ukratko, objasniti im sve u vezi s tužbom, a posebno razlike između hrvatskog i američkog zakona - izjavio je američki odvjetnik jučer u zagrebačkoj zračnoj luci.

Tim Robinson i Robert Schwab sastali su se jučer u Puli s liječnicima odjela dijalize pulske bolnice i novinarima kako bi najavili današnji susret velikog američkog odvjetnika, multimilijardera Waltera Umphreya, s obiteljima oštećenih i preminulih na dijalizama u Hrvatskoj. Slavni Umphrey priključio se ekipi Robinson and Schwab nakon što je to učinio James Vititoe sa svojim klijentima. Optužnica protiv Baxtera podnijet će se ovih dana na teksaškom sudu, na kojem je Umphrey dobio najveću američku izvansudsku nagodbu od 19 milijardi dolara protiv jedne američke kompanije. Tužba 16-18 hrvatskih obitelji podnijet će se zajedno s još trima tužbama američkih obitelji, rekao je Robinson.

A. Pancirov, T. Ušić

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije