pregovori s eu

Srbija će dobiti još jednu priliku - igraju se produžeci

Tomislav Nikolić portal (1)
10.04.2013.
u 14:43

U sljedećih nekoliko dana državni vrh u Beogradu mora ozbiljno shvatiti svoju poziciju i ulogu u postizanju dogovora s Prištinom, kao i u njegovoj primjeni ako do sporazuma dođe.

Ugledni beogradski dnevnik Danas prenosi infromaciju izvora bliskog srpskoj vladi i Europskoj komisiji kako \"ima još prostora da Srbija uskoro napravi novi korak u svojoj europskoj integraciji, odnosno da dobije pozitivan znak iz Bruxellesa za početak pregovora o članstvu sa EU, ali u sljedećih nekoliko dana državni vrh u Beogradu mora ozbiljno shvatiti svoju poziciju i ulogu u postizanju dogovora s Prištinom, kao i u njegovoj primjeni ako do sporazuma dođe\".

Iz Bruxelelsa dolaze Beogradu neslužbeni signali kako svi rokovi još nisu istekli i postoji način i mogućnost, ako do dogovora dođe, ministri diplomacija zemalja EU na sastanku 22. travnja razgovarat će i o datumu ili nekoj vrsti \"zamjene“ za datum koja će omogućiti da se postupak približavanja Srbije EU u ovoj godini nastavi, o čemu će glavnu riječ dati Europsko vijeće na summitu 28. lipnja, doznaje Danas od svojih izvora.

Također dolaze jasni signali da ako od sporazuma s Pripštinom ne bude ništa ili ako se Beograd u narednih nekoliko dana ne bude ponašao ozbiljno, teško je vjerovati da će o napretku u integracijama Srbije uopće biti govora. EU nije potpuno zatvorila vrata Beogradu nakon što je odbacio prijedlog sporazuma s Prištinom i zatražio nastavak dijaloga, ali od Srbije se \"zahtjeva da u narednih nekoliko dana pronađe način za postizanje jasnog, preciznog i provodivog sporazuma, ako joj je cilj napredovanje prema EU\" ili sportskim rječnikom rečeno, igraju se produžeci.

>>Odbijenica: \'Nećemo sudjelovati 
u Jeremićevu showu!\'

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije