U 89. godini

U Beču umro Hans Dichand, izdavač Kronen Zeitunga

kronen
screenshot
17.06.2010.
u 22:50

Novinar, pisac i prije 50 godina osnivač dnevnih novina “Kronen Zeitung” bio je vrlo utjecajan ne samo u Austriji nego i u Europskoj uniji.

Hans Dichand, izdavač “Kronen Zeitunga”, umro je jučer u 89. godini nakon kratke bolesti u Beču. Hans Dichand jedan je od najpoznatijih Austrijanaca. Novinar, pisac i prije 50 godina osnivač dnevnih novina “Kronen Zeitung” bio je vrlo utjecajan ne samo u Austriji nego i u Europskoj uniji.

Njegove novine podupirale su referendum o ulasku Austrije u EU, ali nakon njena ulaska “Kronen Zeitung” postao je i najveći kritičar.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije