IZRAEL

U raketnim napadima na pojas Gaze poginulo 12 Palestinaca

14.05.2004.
u 00:00

GAZA - Izraelci su u zračnim napadima jučer ubili dvanaestoricu Palestinaca, nakon što je u nekoliko zasjeda ubijeno 11 izraelskih vojnika, što je najteži udarac najmoćnijoj vojsci na Bliskom istoku u posljednje dvije godine. Novi krug nasilja intenzivirao je raspravu zagovornika i protivnika plana premijera Ari"ela Sharona o povlačenju doseljenika iz Gaze, koji su zaustavili tvrdolinijaši u njegovoj stranci Likud.

Očevici prenose da su dvije rakete pogodile okupljene Palestince u izbjegličkom kampu Rafah, usmrtivši sedam osoba u blizini mjesta gdje su militanti prekjučer digli u zrak izraelsko vojno vozilo. U tome su napadu poginula petorica vojnika. Izraelski vojni izvor prenosi da su rakete ispaljene na militante koji su postavljali bombe. U drugom raketnom napadu na kamp nekoliko sati kasnije ubijeno je petero Palestinaca.

Drugi čovjek izraelskog kabineta Ehud Olmert izrazio je uvjerenje da će Izrael na kraju napustiti pojas Gaze, nakon smrti 11 izraelskih vojnika u dva dana na tom području u palestinskim napadima. No dodao je da će premijer Sharon nastaviti rat protiv terorizma i istodobno ostvariti svoj plan razdvajanja.(H)

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije