PROMO

Dođite na skateboard natjecanje Shpaolin SkateFest

Skateboard klub Shpaolin
23.09.2024.
u 12:01

Natjecanje će se održati 28. 9. 2024. povodom 20. godina postojanja u organizaciji Skateboard kluba Shpaolin

Zagreb odnedavno ima prvi betonski skate park koji je po svojoj površini jedan od najmanjih skate parkova u Hrvatskoj i nažalost ne zadovoljava svojom veličinom potrebe zapadnog dijela grada.

Građen je isključivo na opetovane inicijative Skateboard kluba Shpaolin, koji već 20 godina aktivno radi na gradnji skateboard scene, ne samo u Zagrebu nego i u cijeloj Hrvatskoj.

Skateboard klub Shpaolin je dugih 10 godina u Zagrebu proveo na ulici i da nije bilo SC-ove "Kulture promjene" koja mu je omogućila da tamo izgradi prvi betonski bazen "Skate skulpturu" i dobije prve unutarnje službene prostorije Kluba s malom rampom (koja je po zimi bila jedino utočište skejtera) ovaj Klub bi zapravo bio na ulici. Nikada nismo imali prave klupske prostorije, i unatoč svemu dobrom...nemamo ni danas.Sve nedaće nas nisu spriječile da entuzijastično gradimo skate scenu širom Hrvatske i pomažemo drugim klubovima i srodnim udrugama da rade na promociji i razvijanju hrvatske skate scene. Došli smo do svih kutaka Hrvatske, gdje god su naši prijatelji skejteri i njihove lokalne vlasti gradova i općina imale sluha za ovu našu skateboarding priču.

Na taj način Skateboard klub Shpaolin već desetljećima neumorno pomaže svima kojima može da dobiju svoj prvi skate park, naprave prvo natjecanje i pokrenu bilo kakvu inicijativu i tako pomognu svojoj lokalnoj, ali i hrvatskoj skateboarding sceni.U proteklih 20 godina postojanja kluba ispada da je Skateboard klubu Shpaolin bilo najteže pomoći samom sebi, međutim nakon višestrukih nastojanja i borbi dogodio se taj jedan dragulj, jedan mali betonski skate park u Španskom koji ima savršeni suvremeni dizajn koji je nevjerojatno dobar za skate!

Podignutog entuzijazma, nakon 10 godina što je Skateboarding klub Shpaolin organizirao zadnje natjecanje u predvorju Kina SC odlučili smo ponovno napraviti skateboarding natjecanje!Jer je to ono što grad Zagreb zaslužuje i što mnogi željno čekaju. To je ono što mnoge generacije nisu doživjele u ovom razdoblju unatrag 10 godina i ovog puta ćemo na zadovoljstvo svih ponovno napraviti međunarodno natjecanje u jako jako malom skate parku!

Natjecanje ćemo održati po novim olimpijskim ocjenjivačkim pravilima, jer naš sport, iako je na olimpijskim igrama, u jednoj Europskoj metropoli je zadnjih 20 godina potpuno ignoriran, devastiran i definitivno zaboravljen! Da stvar bude bolja za skate scenu, promjenom vlasti u Zagrebu dogodio se taj minimalni pomak koji je nama jako bitan i koji sve okreće nabolje!

Ima još nešto,...u 20 godina Skateboard klubu Shpaolin nikada nismo uspjeli uraditi pravu i ozbiljnu skate školu. Međutim, ove godine uz pomoć Vijeća gradske četvrti Stenjevec i privatnih donatora i mnogih ljudi koji nas podržavaju odlučili smo napraviti skate školu. Prikupili smo novce za kupnju opreme (skateboarda i zaštitne opreme) za velike grupe djece i očekujemo da će 21. i 22. rujna 2024. do podne kroz našu demo skate školu proći 60-ak djece od 3-12 godina koja će se prvi puta susresti sa skejtom, prvi put proskejtati u skate parku i naravno tjedan dana kasnije biti pozvani vidjeti s ostatkom Zagreba kako izgleda pravo međunarodno skateboarding natjecanje u tom istom skate parku gdje su oni tjedna dana ranije stjecali svoja prva skateboarding iskustva, a u kojem će se skejteri iz nekoliko zemalja i cijele Hrvatske boriti za vrijedne nagrade, pokazujući svoje vještine na skateboardu.

Pored natjecanja, bit će tu dodatnih sadržaja koji su sastavni dio zagrebačke i hrvatske skate scene, kao što su graffiti Jam s najvećim zagrebačkim graffiti umjetnicima, bit će nekoliko dj-a koji nas prate i koji su s nama od početka, koji će zajedno sa nama omogućiti da skate natjecanje bude kao što zapravo i priliči. Biti će i mnogi drugi zabavni sadržaji koji su obično vezani uz ovakva skate natjecanja koja su dio urbane skate kulture europskog grada.

Iako je prošlo 20 godina od osnutka Skateboard kluba Shpaolin, Klub je još uvijek na početku i još uvijek se borimo s osnovnim stvarima za neki normalan rad. Nadamo se da ćemo u ovom skate parkom početi prve male korake kao ovaj, koji su možda mali za globalnu i hrvatsku scenu, ali su jako veliki za grad Zagreb i zagrebačku djecu i mlade,

Pozivamo vas da dođete i popratite naše natjecanje 28. rujna 2024., odnosno Skatefest Shpaolin, 2024 po prvi put!

Nadamo se da će ovo natjecanje postati tradicija Skateboard kluba Shpaolin, kao i tradicija skate natjecanja u gradu Zagrebu.

20. GODINA SK SHPAOLIN

27. rujna 2024. od 16-20 sati

16-20 sati Zagrijavanje uz muziku, skate sešn i okupljanje natjecatelja
16-22 sata Priprema i postavljanje stvari za subotu 29. rujna

28. rujna 2024. od 10-22 sata

10-14 sati Zagrijavanje za natjecanje uz DJ-a
14-20 sati Natjecanje u dvije kategorije (do 16 i od 16)
20-22 sati DJ glazba uz druženje i zabavu

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije