RADOVI

Još deset dana prometna gužva kod Lisinskog

30.07.2003.
u 00:00

Počelo postavljanje prvog sloja asfalta u Klaićevoj od Rep. Austrije do Kačićeve

Izmjena tračnica na raskrižju Vukovarske i HBZ-a uzrok je svakodnevnih zastoja na tom dijelu grada. Zbog radova su zatvorena čak dva prometna traka pa se vozači u jutarnjim i popodnevnim špicama satima voze u nepreglednim kolonama od mosta do raskrižja. Od prekjučer se mijenja zapadni dio tračnica u smjeru Miramarske. Zanimljivo je da je bilo predviđeno da tim dijelom raskrižja prema centru voze samo ZET-ovi autobusi, ali se srećom Gradsko poglavarstvo usprotivilo.

- Radovi bi trebali završiti za desetak dana. Vozači trebaju pratiti znakove ili do centra putovati alternativnim putovima - poručio je Milan Golubić, glasnogovornik Zagrebačkih cesta.

No zatvoreni prometni trakovi oko Vukovarske ulice i Ulice Hrvatske bratske zajednice znatno su usporili promet prema središtu metropole.

- HBZ-om smo se vozili jednim trakom pa su oko 7.30 bile goleme gužve još od početka mosta, kao u vrijeme kada nema godišnjih odmora. Da je bar otvoren još jedan trak - komentirao je zastoj Velikogoričanin Darko Halužan.

Istovremeno je i zapadni dio grada zbog radova u Ulici Republike Austrije i Klaićevoj također u prometnim čepovima. Radovi od Kačićeve do Klaićeve završit će do 2. kolovoza, a do 10. rujna trajat će uređenje do Trga maršala Tita, kažu u odsjeku za promet.

- Jučer smo počeli stavljati prvi sloj asfalta na Klaićevoj i sve ide prema planu. U subotu će se postavljati signalizacija pa bi taj dio trebao biti otvoren za promet prema Primorskoj i Hochmannovoj. Zatim kreće uređivanje Klaićeve do Trga maršala Tita - ističe koordinatorica radova u Klaićevoj Melinda Andrijić.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije