Promjene

Mesića u Skupštini zamijenio Šolić, HDZ sprema izborni program

\'19.08.2010., Zagreb - Na Markovom trgu u Banskim dovrima odrzana je redovna sjednica Vlade, prva nakon godisnjeg odmora. Gordan Jandrokovic Photo: Marko Lukunic/PIXSELL\'
Marko Lukunić/PIXSELL
25.01.2011.
u 13:45

Devet odbora u kojima su stručni ljudi napravit će program za izbore i pripremati zastupnike za sjednice

Umjesto Jasena Mesića, koji je postao ministar kulture, u Gradsku skupštinu ući će Božica Šolić, koja je u Saboru zamijenila Marinu Matulović-Dropulić. Na Mesićevo mjesto potpredsjednika Skupštine i člana Skupštine Zagrebačkog holdinga sjest će Danira Bilić, dok će njegovo mjesto šefa Kluba zastupnika HDZ-a preuzeti Margareta Mađerić. Najavio je to Gordan Jandroković, šef gradskog HDZ-a, te predstavio šefove devet odbora koji će osmisliti HDZ-ov program za grad te pripremati zastupnike za sjednice.

– Odbore smo osnovali da ne radimo samo na kritici nego da konstruktivno pomognemo. U njima su stručni ljudi, članovi stranke ili simpatizeri. Želimo pokazati da se može drukčije od SDP-a. Stoga predstavljamo konkretne ljude, a ne medijski prezentirane virtualne projekte kao SDP – kazao je Jandroković. Na pitanje postoji li šansa da HDZ nakon parlamentarnih izbora koalira s listom ili strankom Milana Bandića, kazao je da je HDZ dovoljno jak da bi mu trebali eventualni Bandićevi mandati.

– To nije bio Bandićev SDP nego Milanovićev. On je prije izbora rekao da je Milan Bandić najbolji. Zajedno su vladali – kazao je Jandroković.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije