proštenja

Na proslavu Ilinja na najvišem vrhu Žumberka s bakama i djedovima

gera
Foto: Marko Prpic/PIXSELL
1/3
24.07.2021.
u 08:30

Za svjetovni dio programa zadužena je ekipa iz DVD-a Radatovići.

Tradicionalno proštenje u povodu blagdana Sv. Ilije na Svetoj Geri održava se sutra od podneva na najvišem vrhu Žumberka. Ove je godine obnovljeno i krovište drevne uskočke kapele sv. Ilije, a blagoslovit će ga križevački grkokatolički biskup Milan Stipić.

Obnovu je potaknuo vlč. Mile Vranešić, župnik u župi sv. Jurja u Stojdragi. Ilinje okuplja velik broj hodočasnika i planinara, a mise se služe na hrvatskom, slovenskom, staroslavenskom i latinskom. Budući da je u nedjelju i prvi Svjetski dan baka i djedova, organizatori pozivaju bake i djedove da povedu svoju unučad, a unučad bake i djedove. Za svjetovni dio programa zadužena je ekipa iz DVD-a Radatovići. 

Ključne riječi

Komentara 1

SK
strogo kontrolirani vlakovi
18:56 24.07.2021.

Krasno je gore, vrijedi doći, rashladiti se, Sveta Gera je 150 m viša od Sljemena, i gore se okrijepiti duhovno i gastronomski.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije