Moda sa šlagom

Veliki finale kreativnog dueta koji je prodrmao modu u gradu

'chic_nnn_gra'
Foto: ''
1/3
17.03.2011.
u 14:30

Na specijalno izdanje modnog događanja koji je ideja dviju prijateljica stižu i dizajneri iz Sarajeva

Dok se između svojih putešestvija Marta Haraminčić vratila u metropolu, Emilija Beljan i dalje je "vozila po singerici" u svojem potkrovlju. Emiliju, ili točnije Micu Torbicu, znao je dotad već cijeli grad, a njezine torbice postale su dio stila. No, Mica Torbica ni onda nije imala svoj prodajni prostor, oni koji su joj ga nudili zarađivali su više od nje, a ona je "štancala" po preporuci. A Marta je u kvartu naslijedila kafić... Za vrijeme jedne kave u Kvartu (naziv kafića) smislile su - Modu sa šlagom.

Otišle su iz Kvarta

Pridružilo im se par mladih dizajnera s "istim mukama", polijepile su plakate po gradu i pozvale ljude na kavu i kupnju domaćeg dizajna. Otada, točnije kraja 2009., za Modu sa šlagom ne treba objašnjavati što je, a postale su znane i izvan granica. Upravo sutrašnje izdanje pokazuje da je Moda sa šlagom odrasla. I otišla iz (k)Kvarta... U kino Europa sutra, naime, sa svojim kreacijama dolazi čak 16 dizajnera dio kojih je iz Sarajeva. Da je riječ o specijalnom izdanju kaže i ovaj tandem, dodajući da su "htjele doprijeti do šire publike, okupiti velik broj dizajnera te najaviti osnivanje udruge".

– Želja nam je u budućnosti otvoriti vlastiti prostor koji bi se sastojao od kafića, butika hrvatskih dizajnera i mjesta gdje bi se održavali tečaji šivanja i krojenja, nakita, predavanja, revije... gdje bi se okupljali dizajneri koji nemaju svoj prostor ali i svi ljubitelji mode – objašnjavaju.

180 prijava na natječaj

Za sutrašnju Modu raspisale su i natječaj za ilustraciju platnene vrećicu na temu šalice koja je njihov trademark. U dva tjedna od 180 radova žiri je odabrao onaj autorice "pekmezmed" iz Rijeke. Vrećica će izići u limitu (200 komada) i njena prodaja bit će vjetar u leđa kreativkama koje su prodrmale modni Zagreb.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije