Mali Green Oktober

Zapuštenom kompleksu Cibone želimo vratiti sjaj iz slavnih dana

storyeditor/2022-10-28/PXL_271022_96385097.jpg
Foto: Jurica Galoić/Pixsell
28.10.2022.
u 17:16

Danas su u planu radionice za klince i svirka benda Brain Holidays, u nedjelju je pivska utrka, dok navečer nastupaju The Dudes i gošća iznenađenja, a program će završiti u ponedjeljak Silent Halloween Partyjem

Nekoć je bila ponos metropole. Cibona, ljepotica visoka 92 metra, pripadajući trg i košarkaška dvorana sagrađeni su 1987. uoči Univerzijade i dugo su bili jedan od najljepših gradskih prostora. Trideset i kusur godina poslije kompleks je derutan, prljav i zapušten. Plato i unutarnje stube izgledaju kao da su ih posljednji put čistili još za Univerzijade, sve miriše na otpad i ljudski urin, no to bi se, izgleda, moglo promijeniti.

Idealna lokacija

Ana Rosandić Rosa i Sanja Pandurić, dvojac koji je oživio prostor staroga kupališta na Savi ispod Hendrixova mosta, sada to čine i na platou ispred dvorane Košarkaškog kluba Cibona. U četvrtak je ondje otvoren Mali Green Oktober, petodnevno događanje kojim na Cibonu nastoje privući ljubitelje dobre glazbe, druženja i finih craft piva domaće proizvodnje.

– Naša je misija od staroga napraviti novo, primjenjivo i korisno. Green River Festival cijela je ljeta privlačio sve uzraste na Savu. A kako je rijeka najesen postala ćudljiva, odlučili smo se preseliti – govori Sanja Pandurić. Cibonu su, dodaje, izabrale zbog sjajne lokacije, ali i slavne prošlosti.

– Hitno joj je potreban makeover. Cibona nezasluženo slovi kao slijepo crijevo grada, a zapravo je riječ o arhitektonski čudesnom prostoru, idealnom za sportske i kulturne manifestacije – ističe te dodaje kako nije isključeno da će se ovdje različiti programi održavati i u budućnosti.

Mali Green Oktober pokrenule su u suradnji s Muzejom Dražena Petrovića i Košarkaškim klubom Cibona kako bi se odala počast legendarnom Amadeusu.

Tulum za Noć vještica

Danas su u planu radionice za klince i svirka benda Brain Holidays, u nedjelju je pivska utrka, dok navečer nastupaju The Dudes i gošća iznenađenja, a program će završiti u ponedjeljak Silent Halloween Partyjem. Ljubitelji napitka od hmelja mogu uživati u iznenađenjima iz četiri vrsne male hrvatske craft pivovare: zagrebačke Primarius i Lokalna, zadarske Brlog zadružna pivovara te karlovačke Podrum.

27.10.2022., Zagreb - Mali Green October festival craft pivom i koncertima nastoji revitalizirati zapusteni prostor nekad najmodernijeg zagrebackog Trga Drazena Petrovica. Photo: Jurica Galoic/PIXSELL
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL

– Prva asocijacija na Cibonu mi je Dražen Petrović čije smo majstorije gledali kao klinci – kaže Ivan Milašin iz pivovare Podrum koja spravlja pivo inspirirano tradicijom obitelji Frankopan. A Dražen Petrović na Mali Oktober privukao je i veselu ekipicu Atenjanki.

– Znamo da je Cibona s Draženom u našem gradu osvojila titulu prvaka Europe. A i pivo nam se sviđa – rekle su nam Atenjanke Helena i Fenia.

Ključne riječi

Komentara 1

ZP
zeljko.posaric.9
00:54 30.10.2022.

Kolka je cijena pive? Naj veći problem takvih okupljanja ja da su cijene par puta napuhane pa nema nikog. Već viđeno na pizza festivalu, burger festivalu......

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije