INCIDENT

ZET-ovi kontrolori "pokosili" mladiće na tramvajskoj stanici

22.03.2003.
u 00:00

U ZET-u kažu da će rješenje slučaja možda pričekati ponedjeljak

ZET-ovi kontrolori jučer su na tramvajskoj stanici iza Iblerovog trga oko 10.50 sati grubo izbacili iz tramvaja dvojicu mladića, a jednog udarili po koljenima tako da se mladić srušio na zemlju. Nakon incidenta, mladić na stanici koji je svjedočio incidentu nazvao je policiju, ali kontrolori su pobjegli ušavši u prvi tramvaj koji je naišao - "četvorku". Ivica Trgovac, koji je također svjedočio brutalnosti kontrolora, ispričao je kako se sve dogodilo.

- U tramvaju koji je iz Draškovićeve vozio prema Dubravi ušla su dva kontrolora, jedan je bio svjetlije kose i jače tjelesne građe, a njegovog kolege se ne sjećam dobro. Jednog mladića kontrolor je uhvatio za ovratnik i doslovno ga bacio van iz tramvaja. Mladići se nisu opirali i nije mi jasno zašto su kontrolori tako agresivno reagirali - ispričao je I. Trgovac dodajući kako su kontrolori imali ZET-ovu uniformu tako da nisu mogli biti lažni. Drugog mladića je kontrolor, priča Ivica T., divljački udario u zglobove da je mladić pao na tlo kao pokošen.

- Šokirao sam se kad sam vidio silnu agresivu tih kontrolora! Ne mogu se tako ponašati. Mladići su nakon odlaska kontrolora i policije, pokunjeno otišli pješice, a sam im prethodno dao svoje podatke da me policija može kontaktirati. U ZET-u su mi rekli da će slučaj možda pričekati i ponedjeljak, a do tada ti isti kontrolori mogu harati tramvajima i tući putnike - objašnjava Ivica T.

U PU Medveščak kažu kako je policijska obrada u tijeku jer su na mjestu incidenta bili samo oštećeni, a iskaz moraju dati kontrolori kad se utvrdi koji su bili te svjedoci incidenta. U ZET-u pak, nikakve informacije nemaju, ali očekuju da se i njima javi policija, oštećeni mladići i svjedoci kako bi se protiv kontrolora pokrenuli stegovni postupak.

- Moramo utvrditi zašto je došlo do incidenta, ali ako se mladići stvarno nisu opirali niti bili agresivni, protiv kontrolora će se pokrenuti postupak. Kontrolori ne smiju sebi dozvoliti da se fizički obračunavaju na stanici- naglasio je Mate Pleša, šef Odsjeka kontrole karata.

Tina JOKIĆ

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije