PROMET

ZET u "špici" smanjuje broj autobusa za Špansko

02.06.2004.
u 00:00

Vratit ćemo stari vozni red kad popravimo pokvarene autobuse, kažu iz ZET-a

ZET nastavlja smanjivati broj autobusa u gradskom prometu - zadnja "žrtva" su stanovnici Španskog, kojima je jedini gradski prijevoznik ukinuo više polazaka u prometnoj "špici". Objašnjenje ZET-a da su to morali učiniti zbog čestih kvarova na autobusima ne zadovoljava više od 20.000 putnika iz Španskog, koji se u najvećim gužvama guraju u samo četiri autobusa.

- Kako im pada na pamet ukidati polaske u špici?! "Skinuli" su nam jedan od najopterećenijih polazaka iz Španskog, onaj u 6.52! Tom autobusu je do Remize trebalo desetak minuta jer je izbjegavao prometni kolaps na Ljubljanskoj aveniji. Što je najgore, nisu nam ostavili izbor. Kad idemo kasnijim autobusom, na Remizu stižemo nakon 8.30 pa smo počeli kasniti na posao i u školu. Onaj raniji je toliko pun da u njega možeš ući samo ako očistiš put laktovima - rekao je G. V. iz Španskog.

Stanovnici Španskog upozoravaju na neke nelogičnosti u najnovijem ZET-ovom voznom redu.

- Dok se nama ukidaju autobusi, ZET uvodi novu liniju iz Prečkog, preko Savskog mosta do Ježdovca! Prečko je imalo tri autobusne linije i tramvaj, a sad dobivaju nove! - dodao je G. V.

Iz ZET-a odgovaraju da uvođenje novih linija nije bilo nauštrb starih.

- Jedini razlog zbog koga smo ukinuli neke polaske su problemi u voznom parku. Mnogo autobusa je pokvareno. Naručili smo rezervne dijelove, no čekamo da stignu. Tad ćemo "pojačati" okrnjene linije - rekao je Stjepan Šćukanec iz Ureda za odnose s javnošću ZET-a.

SANDRA VELJKOVIĆ

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije