HNK Rijeka

Gala Verdi za početak sezone i 125. obljetnicu kazališta "Ivan pl. Zajc"

Gala Verdi
arhiva VL
30.09.2010.
u 11:58

Program koncerta bit će svjevrsni „best of Verdi“, odnosno slušat će se najpopularnije i najomiljenije skladbe iz njegovih opera, „Aide“, „Don Carlosa“, „Falstaffa“...

Svečanim koncertom „Gala Verdi“ riječki HNK sutra u 20 sati otvara sezonu 2010./2011. koja je u znaku obilježavanja 125 godina otvorenja zgrade. Koncert „Gala Verdi“ pod vodstvom Nade Matošević bit će prepun glasovitih Verdijevih arija, zborova i ansambala u izvedbi kućnih opernih zvijezda: Olge Kaminske, Kristine Kolar, Anđelke Rušin, Olge Šober, Mirelle Toić, Sergeja Kiseleva, Davora Lešića i Siniše Štorka do omiljenih gostujućih opernih pjevača Vedrane Šimić, Ivice Čikeša, Vitomira Marofa, Davora Radića te orkestra i zbora riječke Opere.

Program koncerta bit će svojevrsni „best of Verdi“, odnosno slušat će se najpopularnije i najomiljenije skladbe iz njegovih opera, „Aide“, „Don Carlosa“, „Falstaffa“, „“La Forza del Destino“/“Moći sudbine“, „Un Ballo in Maschera“/„Krabuljnog plesa“, „Nabucca“, „Otella“, „Rigoletta“, „Simona Boccanegre“, „“Trovatore“/“Trubadura“ i „Traviate“.

Koncert je na programu i u subotu u 20 sati.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije