Koncert

Na "San ljetne noći" poziva vas Riječka filharmonija

petar kovačić
arhiva VL
06.07.2010.
u 15:40

Koncert počinje Mozartovom "Malom noćnom muzikom", a Riječkom filharmonijom, koja svira na plaži ispod OŠ Grivica, prvi put ravna maestro Igor Vlajnić.

Prava glazbena poslastica za festivalsku publiku Riječkih ljetnih noći bit će koncert riječkih filharmoničara uz solistički nastup violončelista Petra Kovačića (na slici) pod nazivom „San ljetne noći“. Koncert je na rasporedu u srijedu 7. srpnja u 21.30 sati na novoj festivalskoj lokaciji, plaži bivšeg hotela Park, tj. ispod Osnovne škole Grivica na Pećinama.

"San ljetne noći“ pod dirigentskim štapićem maestra Igora Vlajnića, kojemu će ovo biti prvi nastup s Riječkom filharmonijom, počet će jednom od najpopularnijih Mozartovih skladbi - "Serenadom za gudače br. 13 u G-duru KV 525", poznatijom kao „Mala noćna muzika“.

Atraktivan program nastavit će se djelom Petra Iljiča Čajkovskog „Varijacije na rokoko temu op. 33“ gdje će svoju iznimnu tehniku muziciranja pokazati tridesetogodišnji violončelist Petar Kovačić, dobitnik mnogobrojnih domaćih nagrada i priznanja, inače prvi čelist Riječke filharmonije i čelistički vođa dionice orkestra riječke Opere.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije