KD Lisinski

Randy Brecker gost jazzerskog koncerta Zagrebačke filharmonije

Randy Brecker
arhiva VL
14.02.2011.
u 16:17

Koncert je posvećen sjećanju na prerano preminulog glazbenika – ikonu hrvatskog jazza Boška Petrovića, koji bi upravo na dan održavanja koncerta 18. veljače slavio svoj 76. rođendan

Kultni američki glazbenik, svjetska trubačka zvijezda, peterostruki dobitnik najveće američke diskografske nagrade Grammy... Randy Brecker već puna četiri desetljeća oblikuje zvučne svjetove funka, rocka, jazza i R&B-a, a u Zagrebu će nastupiti uz čak dva orkestra - Zagrebačku filharmoniju i HGM jazz orkestar Zagreb, pod vodstvom uglednoga austrijskog jazzera Sigija Feigla.

Njegova truba ovjenčala je stotine albuma najraznolikijih glazbenika, od Brucea Springsteena, Erica Claptona i Parliament-Funkadelica do Franka Sinatre, Horacea Silvera i Franka Zappe. Bez sumnje, riječ je o jednom od vodećih i najutjecajnijih glazbenika danas. Kritičari o njemu govore u superlativima, a The Los Angeles Times proglašava ga "zvučnim logom suvremenog jazza". Kultni Billboard piše o "vrhunskoj zvučnoj predstavi", a Jazztimes o "uzavreloj radosti života". Posebna zanimljivost njegova zagrebačkog nastupa bit će nove skladbe pripremljene za novi CD, koje će Brecker prvi put promovirati u javnosti. Večer je posvećena sjećanju na prerano preminulog glazbenika – ikonu hrvatskog jazza Boška Petrovića, koji bi upravo na dan održavanja koncerta 18. veljače slavio  svoj 76. rođendan.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije