Robert Redford i Tom Cruise o svom novom filmu

rob-txt.jpg
import
19.11.2007.
u 13:50

Oskarovac Robert Redford predstavlja nam još jedan svoj provokativni film koji se bavi aktualnim problemima u Americi. Novo ostvarenje nosi naziv "Jaganjci i lavovi". Samo na Showbiz.hr pogledajte i poslušajte što o filmu kažu njegovi glavni protagonisti: Robert Redford i Tom Cruise. U hrvatskim kinima film se počinje prikazivati od četvrtka, 22. studenoga.

Film, čija se radnja odvija u sadašnjosti, prikazuje neviđene događaje iza zatvorenih vrata u jednom danu. Film prikazuje ambicioznog i moćnog brokera preko njegovih hrabrih poteza u Washingtonu, televizijskoga novinara koji juri za vrućom pričom pod napetim okolnostima te dvojicu hrabrih vojnika koji su poslani u opasnu misiju, a sve se to spaja u samo jednome mladiću na rubu shvaćanja stvarne moći slobode, vjere i odanosti.

Radnja se odvija na jednako tako tri napeta emocionalna polja, na kojima svaki od njih uključuje i svoje vlastite osobne rizike. U uredu u Kongresu senator Jasper Irving (Tom Cruise), pretendent na mjesto predsjednika, sprema se dati bombastičnu izjavu o novoj ratnoj strategiji televizijskoj novinarki (Meryl Streep), tijekom čega njih dvoje igraju igru mačke i miša uz pomoć šarma i domišljatosti.

Na Sveučilištu West Coast idealistički nastrojen profesor dr. Malley (Robert Redford) konfrontira privilegiranog studenta (Andrew Garfield) u strahu od neispunjena svoga golemoga potencijala. Istodobno, na drugom kraju svijeta u srcu ratom zahvaćenoga Afganistana dvojica bivših Malleyevih studenata, Arian (Derek Luke) i Ernest (Michael Peña), raspravljaju o mentorima i političarima, a sve to za vrijeme vlastite bitke za goli zivot, s iskustvom koje će znakovito djelovati kroz njihove živote.

Režiser Robert Redford napominje da "Lions for Lambs" istodobno prekoračuje trenutačne događaje, dok film pomiče dalje od obične ratne drame. Prije svega, moglo bi se reći, to je ljudska drama koja se usuđuje postaviti pitanje publici – te sudjelovati na potpuniji način u njihovim životima, kao i u državi.

Film "Lions for Lambs" režirao je Robert Redford prema scenariju Matthewa Carnahana (“The Kingdom”). Producenti filma su Redford, te Tracy Falco i Andrew Hauptman. Izvršni su producenti Tom Cruise, Paula Wagner i Daniel Lupi.

Umjetnički tim uključuje Oscarom nagrađenog kamermana Philippea Rousselota (“The Brave One,” “A River Runs Through It”), dvostrukog Oscarovca urednika Joea Hutshinga (“Almost Famous,” “Jerry Maguire”), dvaput nominiranoga produkcijskog dizajnera Jana Roelfsa (“World Trade Center”), kostimografkinju Mary Zophres (“No Country For Old Men”) te originalnu glazbu nominiranog za Oscara Marka Ishama (“Reservation Road,” “A River Runs Through It.” )

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije