DAR UZ VEČERNJI

Jeste li slatki ili slani tip? Isprobajte recepte naših baka u modernoj varijanti!

Narodna zimnica
Shutterstock
02.09.2024.
u 13:19

Paprike i rajčice, smokve i dinje – neovisno volite li više slano li slatko, pripremite sami zimnicu i uživajte u omiljenim okusima djetinjstva cijelu zimu. U utorak 3. rujna potražite posebni prilog 'Narodna zimnica' na dar uz Večernji

Pripremanje zimnice neodvojiv je dio naše tradicije, a danas je taj običaj ponovno u modi. Ponajprije jer je zimnica nešto što radimo iz gušta s obzirom da nam je većina namirnica dostupna tijekom cijele godine. Smokva, dinja, ajvar, cikla, kupus – odaberite svoje najdraže sastojke i krenite u pripremu zimnice koja nikad nije bila lakša!

U posebnom prilogu 'Narodna zimnica' otkrijte recepte koji spajaju mudrost naših baka s modernim tehnikama. Saznajte kako pravilno konzervirati sezonsko voće i povrće te uživati u okusima ljeta tijekom cijele zime. Bez obzira na to jeste li iskusni u pripremi zimnice ili tek početnik, naši jednostavni i korisni savjeti pomoći će vam da uspješno spremite domaće delicije. Pridružite nam se i zaronite u svijet zimnice koja budi sjećanja i donosi radost na svaki stol! U utorak 3. rujna potražite poseban prilog 'Narodna zimnica' na dar uz Večernji na svim kioscima, a u nastavku vam donosimo recept za domaći kečap.

Sastojci:

• 10 kg rajčica

• 8 velikih crvenih paprika roga

• 5 čili papričica

• 8 većih glavica luka

• nekoliko grančica celera

• šećer

• sol

• cimet

• papar

• konzervans prema želji

• 1 dl vinskog octa

• 3 dag senfa

• ½ naribanog muškatnog oraščića

 Priprema:

Rajčice ogulite i nasjeckajte, isto tako i ostalo povrće, te skuhajte. Kad sve omekša, dodajte začine, propasirajte i nastavite kuhati do željene gustoće. Ulijte u vruće sterilizirane staklenke i zatvorite.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije